Ingrediente: 4 piepti de pui 40 gr unt (4 linguri) 2 linguri de suc de lamaie 6 catei de usturoi (4 intregi si 2 zdrobiti) 2 linguri de patrunjel tocat 1...
Ingrediente: 600 gr. file de peste alb (spalat bine ; salau, cod, merluciu) 500 gr. de rosii (spalate) 2 cepe (curatate si spalate) 6-7 catei de usturoi...
Dilema asta o am de mult timp, si mi-a ramas intiparita in memorie ca o melodie veche de pe vinil, ca atunci cand o ascultam la pick-up si se invartea repetitiv la acelasi cuvant.
Ingrediente: 800 g piept de pui, crestat putin 1 lamaie taiata felii 200 ml vin alb sare, piper dupa gust legume dupa preferinta , trase in unt Pentru...
Ingrediente: o pulpa din spate de miel ( se da la o parte grasimea vizibila si se dezoseaza) sare piper boabe 4 linguri cu pasta de rosii apa putin cimbru 2...
Piftia este printre cele mai cunoscute preparate din bucataria traditionala romaneasca. Aspecul gelatinos, aroma puternica de carne si usturoi face din acest preparat o delicatesa. Piftia sau racitura este un preparat specific perioadei de iarna, cand se pregatesc...
Ingrediente: cartofi,de preferinta mai mari,(cant. dupa preferinta) se spala. se taie in jumatati sau sferturi,depinde de marimea lor, 1 legatura patrunjel...
Ingrediente: 2 salai ulei de masline 3-4 catei de usturoi 1 ceasca de vin alb sec 1 cesca sos de rosii 1 mana de rosii cherry patrunjel proaspat sare piper...
Ingrediente: 4 ciocanele de pui boia de ardei cimbru piper vegeta (sau vegeta speciala pentru pui) ulei de masline/floarea soarelui/ porumb (ce va place) Pentru...
Ingrediente: 1 kg coaste de porc 1 kg de cartofi o jumatate de capatana de usturoi 1 lingurita de boia de ardei dulce 1/2 lingurita de piper 1/2 lingurita de...
Ingrediente: 1 1/2 cana naut inmuiat cu o seara inainte 1 ceapa medie tocata marunt 2 morcovi mici sau 1 morcov mare, razuit 1 ardei kapia mic, taiat cubulete...
Ingrediente: ficatei de pasare-1kg un morcov ras daca doriti sa ingrosati sosul, sau taiat rondele ceapa rasa daca doriti sa ingrosati sosul sau taiata fasii...