Petitchef

Tort cu mascarpone si capsuni

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Blat:

5 oua

5 linguri zahar pudra

40 ml ulei

120 g faina

40 g amidon din porumb

5 g praf de copt


Separat se pregateste crema din:

300 ml smantana pentru frisca

4 linguri zahar pudra


80 g ciocolata alba topitacapsuni-200 g

Preparare

  • Se preincalzeste cuptorul la 170 grade. Se separa albusurile de galbenusuri.Se mixeaza albusurile spuma ,se adauga zaharul,galbenusurile pe rand,apoi uleiul,Se cerne faina,amidonul si praful de copt.
  • Se adauga faina si se mixeaza usor pana se incorporeaza .Se pune compozitia intr-o tava unsa cu unt si se coace 25-30 minute la 170-180 grade.
  • Se mixeaza frisca,se adauga zaharul,mascarponele cate putin si apoi ciocolata.Se opreste 1/4 din crema pentru deasupra .
  • In cealalta parte se incorporeaza fructele tocate.
  • Se taie blatul in doua ,se pune crema.Deasupra se orneaza cu restul de crema (alba) si se pun capsuni.

Poze

Tort cu mascarpone si capsuni, poza 1
Tort cu mascarpone si capsuni, poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu crema mascarpone
Tort cu crema mascarpone
8 porții
1h20m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si mascarpone
Tort cu ciocolata si mascarpone
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort Iepuras
Tort Iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort Cifra
Tort Cifra
6 porții
2h12m
Ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei