Petitchef

Tort cu mascarpone si capsuni

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Blat:

5 oua

5 linguri zahar pudra

40 ml ulei

120 g faina

40 g amidon din porumb

5 g praf de copt


Separat se pregateste crema din:

300 ml smantana pentru frisca

4 linguri zahar pudra


80 g ciocolata alba topitacapsuni-200 g

Preparare

  • Se preincalzeste cuptorul la 170 grade. Se separa albusurile de galbenusuri.Se mixeaza albusurile spuma ,se adauga zaharul,galbenusurile pe rand,apoi uleiul,Se cerne faina,amidonul si praful de copt.
  • Se adauga faina si se mixeaza usor pana se incorporeaza .Se pune compozitia intr-o tava unsa cu unt si se coace 25-30 minute la 170-180 grade.
  • Se mixeaza frisca,se adauga zaharul,mascarponele cate putin si apoi ciocolata.Se opreste 1/4 din crema pentru deasupra .
  • In cealalta parte se incorporeaza fructele tocate.
  • Se taie blatul in doua ,se pune crema.Deasupra se orneaza cu restul de crema (alba) si se pun capsuni.

Poze

Tort cu mascarpone si capsuni, poza 1
Tort cu mascarpone si capsuni, poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu crema mascarpone
Tort cu crema mascarpone
8 porții
1h20m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu mascarpone, ciocolata si ananas
Tort cu mascarpone, ciocolata si ananas
10 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort Iepuras
Tort Iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort Cifra
Tort Cifra
6 porții
2h12m
Ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Mascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipicaCake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.