Petitchef

Tort cu mascarpone si capsuni

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Blat:

5 oua

5 linguri zahar pudra

40 ml ulei

120 g faina

40 g amidon din porumb

5 g praf de copt


Separat se pregateste crema din:

300 ml smantana pentru frisca

4 linguri zahar pudra


80 g ciocolata alba topitacapsuni-200 g

Preparare

  • Se preincalzeste cuptorul la 170 grade. Se separa albusurile de galbenusuri.Se mixeaza albusurile spuma ,se adauga zaharul,galbenusurile pe rand,apoi uleiul,Se cerne faina,amidonul si praful de copt.
  • Se adauga faina si se mixeaza usor pana se incorporeaza .Se pune compozitia intr-o tava unsa cu unt si se coace 25-30 minute la 170-180 grade.
  • Se mixeaza frisca,se adauga zaharul,mascarponele cate putin si apoi ciocolata.Se opreste 1/4 din crema pentru deasupra .
  • In cealalta parte se incorporeaza fructele tocate.
  • Se taie blatul in doua ,se pune crema.Deasupra se orneaza cu restul de crema (alba) si se pun capsuni.

Poze

Tort cu mascarpone si capsuni, poza 1Tort cu mascarpone si capsuni, poza 2




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mascarpone
Tort cu mascarpone
6 porții
2h45m
Ușor
4 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
3 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Mascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipicaCake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: