Petitchef

Mousse de capsune cu sos de ciocolata alba

Desert
4 porții
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
400 g capsune

120 g zahar


200 ml frisca lichida

2 foi de gelatina

60 g ciocolata alba

40 ml lapte

Preparare

  • Prima data punem gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa timp de 5-10 minute.
  • Capsunele spalate le punem in blender impreuna cu zaharul si mixam pana devine piure.Sucul de la lamaie il punem intr-o craticioara pe foc si-l aducem la punctul de fierbere.
  • Dam craticioara de pe foc si adaugam gelatina scursa de apa,amestecand pentru omogenizare.
  • Dupa ce gelatina este complet topita o amestecam cu piureul de capsune.Frisca o mixam separat apoi o incorporam in compozitia anterioara.Pastram la rece.
  • Ciocolata rupta bucatele o topim la baie de abur sau microunde impreuna cu laptele.
  • Din capsunele tinute deoparte luam cateva si le taiem feliute pe care le punem pe fundul cupelor,paharelor.
  • Peste ele punem mousse,decoram cu capsunele intregi si sos de ciocolata alba.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Mousse de ciocolata alba si menta
Mousse de ciocolata alba si menta
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Mousse rapid de ciocolata
Mousse rapid de ciocolata
2 porții
10 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Mousse bavarez cu ciocolata alba
Mousse bavarez cu ciocolata alba
9 porții
4 ore
Ușor
4 / 5
Rețetă Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
12 porții
3 ore
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Mousse cu Oreo
Mousse cu Oreo
6 porții
1h10m
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.