Petitchef

Cannelloni alla bolognese

Felul principal
4 porții
2 ore
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
14 buc cannelloni,

100 g parmezan ras (sau cascaval)


Sosul bolognese:

400 g carne tocata de vita,

1 morcov mic,


1 felie de telina (optional),

1 lingura ulei de masline,

1-2 catei de usturoi,

1 rosie,

100 ml vin rosu,

100 ml apa,

200 ml suc de rosii,

1 lingurita zahar,

dafin, oregano,

busuioc, sare, piper


Sosul bechamel:

50 g unt,

50 g faina (2 linguri),

500 ml lapte,

nucsoara,

sare, piper

Preparare

  • Ne ocupam intai si-ntai de sosul de carne. Taiem marunt ceapa, usturoiul si dam prin razatoarea mare morcovul si telina .
  • Calim legumele intr-o lingura de ulei de masline pana se inmoaie putin (10min) apoi adaugam carnea tocata si calim pana se desface amestecand usor.
    Adaugam apoi vinul si rosia tocata si lasam sa fiarba sub capac 10min.
  • Adaugam condimentele, sare, piper, sucul de rosii, 100ml apa si lasam sa fiarba la foc mic pentru 30min.Gustam daca este fiarta carnea si eventual mai adaugam putina apa si mai lasam sa fiarba. La final adaugam o lingurita de zahar ca sa mai taiem din aciditatea sucului de rosii si mai asezonam cu condimente daca e cazul.
  • Ok, acum ne ocupam de sosul alb numit Behamel.
    Topim untul intr-o craticioara la foc mic.Luam apoi de pe foc, adaugam faina si amestecam.Adaugam sare, piper, nucsoara, punem cratita inapoi pe foc si incepem sa turnam putin cate putin din lapte.
  • Amestecam continuu si tinem focul la minim pana incepe sa se lege sosul de faina cu lapte. Dupa aprox. 10min sosul e gata, ar trebui sa aibe consistenta unei smantani lichide.
  • Buun, ne apucam acum sa le asamblam pe toate impreuna. Luam o tava si turnam putin sos de carne pe fund. Umplem apoi cannelloni cu sosul Bolognese cu ajutorul unei lingurite si ii asezam frumos unul langa celalat in tava.
  • Asa aratau toti aliniati ca soldateii .Daca ne-a mai ramas sos Bolognese il turnam peste cannelloni.
    Ultima etapa: turnam sosul alb Bechamel peste toata compozitia din tava si presaram parmezanul (cascaval) ras.

Poze

Cannelloni alla Bolognese, poza 1Cannelloni alla Bolognese, poza 2Cannelloni alla Bolognese, poza 3Cannelloni alla Bolognese, poza 4Cannelloni alla Bolognese, poza 5Cannelloni alla Bolognese, poza 6Cannelloni alla Bolognese, poza 7Cannelloni alla Bolognese, poza 8Cannelloni alla Bolognese, poza 9Cannelloni alla Bolognese, poza 10Cannelloni alla Bolognese, poza 11Cannelloni alla Bolognese, poza 12Cannelloni alla Bolognese, poza 13Cannelloni alla Bolognese, poza 14Cannelloni alla Bolognese, poza 15Cannelloni alla Bolognese, poza 16


Comentarii:

28/10/2012

Nu e prea aspectous

(0) (0) Abuz
13/07/2012

Super bun....demential

(0) (0) Abuz
29/06/2012

Super

(0) (0) Abuz
02/12/2011

Ffffffff gustos

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cannelloni cu carne de pasare
Cannelloni cu carne de pasare
6 porții
1h20m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Cannelloni cu carne
Cannelloni cu carne
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cannelloni bolognese
Cannelloni bolognese
2 porții
1h15m
Ușor
4 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: