Petitchef

Mic dejun indian - fulgi de ovaz cu legume

Antreuri
2 porții
10 min
15 min
Ușor
Este un mic dejun tipic indian si o idee buna pentru a ne incepe ziua pe un plus de energie.

Ingrediente

Numarul de porții: 2
1 cana fulgi de ovaz

1 pumn fasole pastai

2 florete mari de conopida

1 dovlecel micut

1 morcov mediu

1 ceapa medie

1 chilli verde

1 lingurita ghimbir ras proaspat

1/2 lingurita seminte de mustar

1/2 lingurita seminte de chimen

1/2 lingurita turmeric

1 lingurita pulbere de coriandru (Dhania Powder)

1 lingurita Garam Masala

1 + 1/2 cana apa

2 linguri ulei

1/2 lingurita sare

1 mana patrunjel verde

putina zeama de lamaie

Preparare

  • Coaceti uscat fulgii de ovaz intr-o tigaie amestecand continuu timp de 4-5 minute. Dati-i deoparte pe o tava si lasati-i sa se racoreasca. (Acest pas este optional insa am observat ca daca fulgii sunt astfel pregatiti inainte, gustul este mai bun.)
  • Curatati legumele si taiati-le marunt. Pregatiti condimentele aproape.

    Intr-o tigaie puneti uleiul la incalzit si cand e suficient de fierbinte aruncati in el semintele de mustar si chimen. Cand incep sa pocneasca puneti chilli + ghimbir tocate marunt. Dupa cateva secunde adaugati si ceapa taiata fin. Sotati 4 minute pana ce ceapa devine translucida.
  • Adaugati legumele: conopida desfacuta in buchetele mici + fasolea taiata in bucatele de 1 cm + morcovul taiat marunt + dovlecelul cubulete. Presarati sare + turmeric + pulberea de coriandru. Amestecati 1 minut ca legumele sa se acopere de condimente. Apoi turnati apa, asteptati sa inceapa sa fiarba. Dati focul la minim, acoperiti cu capac si lasati sa se fezandeze cam 10-15 minute, pana ce morcovul si fasolea sunt bine fierte.
  • Apoi turnati fulgii de ovaz. Amestecati, presarati sarea ramasa + Garam Masala + verdeata.

    La servire stropiti cu zeama de lamaie.
  • NOTA: Pentru a vedea cum se face Garam Masala (amestec de condimente indian) si Dhania Powder (pulbere de coriandru) vizitati blogul meu.
    Turmeric gasiti la magazine tip Plafar. Ghimbir la Kaufland ori Billa.

Întrebări:




Comentarii:

20/10/2013

Am incercat si nu am regretat!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/02/2014

Buna

(0) (0) Abuz
19/10/2013

Fff buna

(0) (0) Abuz
09/09/2013

Retete bune dar cu prajeli nu este bine multumesc

(0) (0) Abuz
14/11/2012

Interesanta

(0) (0) Abuz
14/11/2012

Cette une produit tres bone

(1) (0) Abuz
08/11/2012

Este foarte buna tino tot asa

(0) (0) Abuz
08/11/2012

Delicios

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
4 porții
1h5m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Mic dejun haios!
Mic dejun haios!
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Mic dejun rapid si sanatos ( beans on toast )
Mic dejun rapid si sanatos ( beans on toast )
2 porții
15 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Clatita, mic dejun
Clatita, mic dejun
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Micul dejun - o gustare pe fuga sau o masa regeasca?Micul dejun - o gustare pe fuga sau o masa regeasca?Cele mai bune 10 legume preparate la gratarCele mai bune 10 legume preparate la gratarRatatouille - Un amestec impetuos legumeRatatouille - Un amestec impetuos legumeCereale la micul dejun: rapid si convenabil sau o alegere dificila?Cereale la micul dejun: rapid si convenabil sau o alegere dificila?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: