Petitchef

Piftie de porc (R?citur?)

Felul principal
2 porții
10 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Piciorul de porc portionat l-a pus intr-o oala mare la fiert cu apa cat sa-l acopere. Am adaugat boabe de piper si foi de dafin.
  • Cand piciorul a fiert, scoatem foile de dafin si piperul, apoi scoatem carnea si soriciul de pe oase.
  • Asezam carnea si soriciul in castroane .
  • In zeama de la carne punem sare si usturoi tocat foarte marunt. O adaugam in castroane peste carne.
  • Va recomand sa lasati piftia cel putin 12 ore intr-un loc racoros, eventual in frigider.
  • Reteta este un succes garantat, noi am mancat cu mare pofta piftie vreo 2 zile.


Poze

Piftie de porc (R?citur?), poza 1
Piftie de porc (R?citur?), poza 2
Piftie de porc (R?citur?), poza 3

Întrebări:




Comentarii (18):

24/12/2014

Arata foarte bine , astazi am sa o incerc si eu , si ai mei tot asa nu o vor cu legume prin ea .

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/12/2014

K

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/01/2017

10 minute?

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 01/01/2017

Decat sa stai sa schimbi nu stiu cate ape cum spunea cineva aici mai bine arunci prima apa dupa ce a dat in clocot, speli carnea de bucatelele de albumina care s-au format si o pui din nou la fiert dar fara foi de dafin si piper ca nu o faci marinata si ca sa o degresezi si sa nu ai in farfurie un strat gros de un deget de grasime, las-o sa se raceasca pana se incheaga putin, indeparteaza toata unsoarea apoi o mai incalzesti putin pana se lichefiaza si-i pui sarea si usturoiul dupa care o pui printr-o strecuratoare fina in vasele pregatite cu carne (eu nu pun si soriciul cu grasime in vase ca nu ne place, pun numai carne macra)si gata, o pui la rece; iti ia ceva mai mult timp dar ai un rezultat exceptional.

(0) (0) Abuz
30/12/2014

Am vazut doua retete care erau punctate mai bine ,dar una avea gelatina iar alta delikacat .Nu inteleg de ce !!!A ta nu are aspect dar imi place.

(0) (0) Abuz
28/12/2014

Piftia e mai aratoasa daca lasi carnea cateva ore in apa rece, iar apa respectiva schimbata de cateva ori. Apoi piftia se spumeaza des, iar cand e gata, ca sa nu ramana urmele de grasime pe deasupra, piftia se da la rece, iar cand s-a racit complet sau cand grasimea se formeaza intr-un strat solid, aceasta se inlatura.

(0) (0) Abuz
17/04/2014

Foarte buna.......................iamiiiiiiiiiiiiiiii

(0) (0) Abuz
25/01/2014

Super buna

(0) (0) Abuz
14/01/2014

EXCELENT DE BUNA

(0) (0) Abuz
30/12/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Piftie de porc portionata
Piftie de porc portionata
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Piftie ( racitura) de porc
Piftie ( racitura) de porc
4 porții
7 h 30 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Piftie de porc(racituri)
Piftie de porc(racituri)
5 porții
3 h 20 m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Banh Bao
Banh Bao
6 porții
2 h 20 m
Dificil
3.5 / 5
Rețetă Chiftele cu miez de mozzarella
Chiftele cu miez de mozzarella
3 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei