Petitchef

Piftie de porc (R?citur?)

Felul principal
2 porții
10 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Piciorul de porc portionat l-a pus intr-o oala mare la fiert cu apa cat sa-l acopere. Am adaugat boabe de piper si foi de dafin.
  • Cand piciorul a fiert, scoatem foile de dafin si piperul, apoi scoatem carnea si soriciul de pe oase.
  • Asezam carnea si soriciul in castroane .
  • In zeama de la carne punem sare si usturoi tocat foarte marunt. O adaugam in castroane peste carne.
  • Va recomand sa lasati piftia cel putin 12 ore intr-un loc racoros, eventual in frigider.
  • Reteta este un succes garantat, noi am mancat cu mare pofta piftie vreo 2 zile.


Poze

Piftie de porc (R?citur?)
Piftie de porc (R?citur?) - poza 2
Piftie de porc (R?citur?) - poza 3

Întrebări:




Comentarii (18):

24/12/2014

Arata foarte bine , astazi am sa o incerc si eu , si ai mei tot asa nu o vor cu legume prin ea .

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/12/2014

K

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/01/2017

10 minute?

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 01/01/2017

Decat sa stai sa schimbi nu stiu cate ape cum spunea cineva aici mai bine arunci prima apa dupa ce a dat in clocot, speli carnea de bucatelele de albumina care s-au format si o pui din nou la fiert dar fara foi de dafin si piper ca nu o faci marinata si ca sa o degresezi si sa nu ai in farfurie un strat gros de un deget de grasime, las-o sa se raceasca pana se incheaga putin, indeparteaza toata unsoarea apoi o mai incalzesti putin pana se lichefiaza si-i pui sarea si usturoiul dupa care o pui printr-o strecuratoare fina in vasele pregatite cu carne (eu nu pun si soriciul cu grasime in vase ca nu ne place, pun numai carne macra)si gata, o pui la rece; iti ia ceva mai mult timp dar ai un rezultat exceptional.

(0) (0) Abuz
30/12/2014

Am vazut doua retete care erau punctate mai bine ,dar una avea gelatina iar alta delikacat .Nu inteleg de ce !!!A ta nu are aspect dar imi place.

(0) (0) Abuz
28/12/2014

Piftia e mai aratoasa daca lasi carnea cateva ore in apa rece, iar apa respectiva schimbata de cateva ori. Apoi piftia se spumeaza des, iar cand e gata, ca sa nu ramana urmele de grasime pe deasupra, piftia se da la rece, iar cand s-a racit complet sau cand grasimea se formeaza intr-un strat solid, aceasta se inlatura.

(0) (0) Abuz
17/04/2014

Foarte buna.......................iamiiiiiiiiiiiiiiii

(0) (0) Abuz
25/01/2014

Super buna

(0) (0) Abuz
14/01/2014

EXCELENT DE BUNA

(0) (0) Abuz
30/12/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
4 porții
1 h 38 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești un cotlet de porc în tigaie?
Cum să gătești un cotlet de porc în tigaie?
2 porții
17 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Yakisoba, faimosul fel de mâncare japonez cu tăiței
Yakisoba, faimosul fel de mâncare japonez cu tăiței
20 porții
22 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează