Petitchef

Piftie ( racitura) de porc

Felul principal
4 porții
7 ore
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Curat si spal foarte bine carnea,las la muiat peste noapte.Asez in oala,acopar cu apa dau la fiert. Dupa ce da cateva clocote,schimb apa,care trebuie sa acopere carnea cam cu o palma.
  • Cand incepe sa fiarba,dau la foc foarte mic, spumuiesc si adaug ceapa, morcovul, boabe de piper, foi de dafin, 3-4 catei de usturoi in foaie si las sa fiarba la foc foarte mic.Incerc dupa cateva ore o lingura de supa pusa la rece.
  • Daca se incheaga, scot carnea,o dezosesc si o aranjez pe platouri.Las supa sa se raceasca, strang grasimea, condimentez cu piper, sare si usturoi pisat dupa gust.Strecor,torn supa peste carne.Las la rece.Noi servim stropita cu otet,cu mamaliga. Piftia se poate aseza in vase mici si o rasturnam inainte de a servi.

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Piftie ( racitura) de porc, poza 1
Piftie ( racitura) de porc, poza 2
Piftie ( racitura) de porc, poza 3
Piftie ( racitura) de porc, poza 4
Piftie ( racitura) de porc, poza 5
Piftie ( racitura) de porc, poza 6
Piftie ( racitura) de porc, poza 7
Piftie ( racitura) de porc, poza 8
Piftie ( racitura) de porc, poza 9
Piftie ( racitura) de porc, poza 10
Piftie ( racitura) de porc, poza 11
Piftie ( racitura) de porc, poza 12
Piftie ( racitura) de porc, poza 13

Întrebări:




Comentarii:

21/12/2014

Adevarata reteta, traditionala, multumesc. Maria.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/12/2013

Foarte bun!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/02/2015

Foarte buna

(0) (0) Abuz
08/02/2015

„dezosesc”?! Usturoi la fiert?!

(0) (0) Abuz
31/12/2014

Dupa cum vad in fotografii, apreciez ca este bine facuta si probabil are si gust bun. Mie imi place ca piftia sa fie transparenta, sa se vada bucatile din interior. asata arata ca nu are grasime, a fost separata in procesul de fabricare. piftia la care nu s-a separat grasimea are un aspect opac, albicios si nici gust prea bun. Un secret pe care il stiu de la mama este sa nu adaugi apa si mai ales rece atunci cand fierbe si mai ales aproape de terminare, pentru ca apa rece face sa se inchege grasimea in toata fiertura

(0) (0) Abuz
29/12/2013

Buna

(0) (0) Abuz
29/12/2013

Este reteta adevarata traditionala mai putin oul de ornament

(0) (0) Abuz
20/12/2013

Ok

(0) (0) Abuz
29/03/2013

Deliciosa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Banh Bao
Banh Bao
6 porții
2 h 20 m
Dificil
3.5 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2 h 35 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Piftie de porc portionata
Piftie de porc portionata
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Piftie de porc(racituri)
Piftie de porc(racituri)
5 porții
3 h 20 m
Ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.