Petitchef

Ruladă de porc

Felul principal
4 porții
20 min
2 ore
Ușor
Servita cu piure de cartofi si sfecla rosie

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 kg pulpă de porc,

sare,

piper negru proaspăt măcinat,

2 linguri pastă de roșii,

3 căței de usturoi,

1 legătură pătrunjel verde,

1 linguriță boia dulce/iute,

1 linguriță fulgi chilli,

1 linguriță cimbru uscat,

1 linguriță măghiran uscat,

3 linguri vin roșu,

2oo ml apă,

2 linguri miere,

2 linguri sos soia,

2 lingurițe pudră ghimbir,

1 lingură oțet balsamic.

Preparare

  • Pulpa de porc dacă este bucată groasă se taie pe jumătate, dar nu până la capăt, vrem doar să obținem o bucată mai lată și mai subțire.
    Condimentăm pulpa cu sare și piper.

    Într-un castron amestecăm pasta de roșii cu usturoiul pisat, pătrunjel verde tocat mărunt, boia, fulgii de chilli, vinul roșu, cimbru și măghiran uscat.

    Cu jumătate din acest amestec ungem bine carnea pe una din părți, apoi rulăm.
    Legăm bine rulada cu sfoară.

    Ungem cu restul de amestec rulada pe dinafară.
    O punem într-o tavă unsă cu puțin ulei (carnea mea a avut ceva grăsime, așa că am omis acest lucru).
    Adăugăm în tavă puțină apă.

    Acoperim tava cu folie de aluminiu și o dăm la cuptor pentru o oră la 180 grade C.
    Între timp amestecăm într-un castronel 2 linguri de miere cu 2 linguri sos de soia, 1 lingură oțet balsamic și 2 lingurițe pudră de ghimbir.

    După 1 oră scoate folia de aluminiu, scurgem tot lichidul din tavă (sau putem să mutăm rulada în altă tavă) și o ungem cu amestecul de miere.

    Se mai dă la cuptor pentru încă 30-40 minute sau până se rumenește un pic deasupra.
    Scoatem sfoara și se lasă un pic să-și tragă sufletul :)

    Servim fierbinte cu garnitura preferată.
    Eu am preferat un piure de cartofi și sfeclă roșie.

    Poftă bună!


Comentarii (27):

19/12/2018

OK.

(0) (0) Abuz
11/11/2016

Bunaaaaaaa

(0) (0) Abuz
09/11/2016

Este Marfa,dar.... dupa miere o tavalim prin niste arahide maruntite si este beton NU?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/03/2016

Vasul este irecuperabil, s-a ars tot. Gustul e penibil. Proasta si neprofesionista reteta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/04/2015

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
21/01/2015

1. renunta la folia de aluminiu, poti face rulada intr-un vas cu capac.Aluminiuil sta la baza dementei Alzheimer si nu dorim sa ne imbolnavim familia.
2.poate ar fi bine ca rulada sa fie umpluta cu ceva: carne tocata, legume, carne afumata.....
3. prea multa miere ii schimba gustul si o face neplacuta, doar nu mancam rulada dulce de porc ca desert.Cred ca partea a doua putea lipsi.
4. in rest este Ok, poate fi incercata

(0) (2) Abuz
merceleo, 21/01/2015

Ai uitat pasta de mici sau umplutura pt carnati, sau aia e alta reteta?

(0) (0) Abuz
Gina53, 21/01/2015

Pare buna ,dar parca a doua oara este cam mult de tinut la cuptor pentru rumenire.

(0) (0) Abuz
21/01/2015

Excelent

(0) (0) Abuz
21/01/2015

Pare apetisant

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Rulada - desertul rapidRulada - desertul rapidRulada cu carneRulada cu carne

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: