Ingrediente: 250 gr linte verde (fiartă și scursă) 300 gr dovleac 200 gr sfeclă fiartă (1 medie) 200 gr de varză roșie (aproximativ 1/4) Câteva fire de pătrunj...
Ingrediente: 1 ceapa 150 gr carne de vita 1 tulpina de telina 80 gr linte 600 gr rosii decojite 400 gr naut 40 gr taitei 1 cub de supa 1 buchetel de patrun...
Ingrediente: 1 ceapa 2 linguri de ulei de masline 4 morcovi 200 gr de linte rosie 120 gr de fulgi de ovaz (fara gluten) 2 catei usturoi 1 lingura de suc de l...
Dilema asta o am de mult timp, si mi-a ramas intiparita in memorie ca o melodie veche de pe vinil, ca atunci cand o ascultam la pick-up si se invartea repetitiv la acelasi cuvant.
Ingrediente: 2 dovlecei de marime medie 2 maini de fasole verde 1 cartof de marimea unui pumn 3 felii de telina-radacina (ca in poza – de grosimea a 3 degete) ...
Ingrediente: Pentru sos: 500 ml piure de roșii 1/2 ceapă mică ulei de măsline extra virgin Pentru chiftele: 200 gr carne tocată de porc 200 gr carne tocat...
Ingrediente: 450 gr de cartof dulce (1/2 dintr-unul mare) 3 linguri de ulei de masline Sare Piper 250 ml apa 80 gr linte verde 150 gr rosii cherry 1/2 ceapa...
Ingrediente: 8 ciuperci (medii/mari) 125 gr de mozzarella (o bila) 15 măsline negre fără sâmburi 4 bucăți de roșii uscate la soare 1 cățel de usturoi 3 lingur...
Ingrediente: 2 cartofi 1 rosie 3 linguri de porumb fiert 2 linguri capere 1 conserva de ton (140 gr scurs) sare piper otet ulei de masline patrunjel...
Ciorba reprezinta in bucataria traditionala romaneasca unul dintre felurile principale de mancare. indiferent ca este cu carne, peste sau cu legume acest preparat se regaseste in orice bucatarie din oricare colt al tarii.
Ingrediente: 500 gr de sfeclă roșie fiartă 200 gr cremă de brânză 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă verde (partea albă) Câteva crenguțe de cepșoară Câteva fi...
Ingrediente: Pentru 4 toast de cartof dulce : 1 cartof dulce mic (sau jumate dintr-unul mare) 1 lingura ulei de masline Pentru varianta cu avocado: 1/2 avoc...
Ingrediente: Pentru dovleac : 1 dovelac mediu (3,5 kg) 1 1/2 ceapa 3 catei de usturoi 3 linguri de ulei de masline Sare Piper Pentru marinada crevetilor ...
Ingrediente: 300 gr cușcuș 400 gr de apă 7 linguri de ulei de măsline 400 gr fasole rosie (scursă) 1 roșie 1 morcov 2 fire de ceapa verde 12 ridichi de pri...
Ingrediente: 200 gr paste trofie (sau alte forme de paste scurte) 100 gr bacon taiat cubulete (chiar si afumat dacă doriti) 200 ml sos de roșii 130 gr ciuperci ...
Ingrediente: 200 gr de bulgur 5 roșii 1 legătura pătrunjel (o legatură mare) 1/2 buchet de mentă 1 ceapa (medie) 2 lămâi 7 linguri de ulei de măsline Sare ...
Ingrediente: 400 gr orez cu bob rotund 300 gr creveti 7 langustine 500 gr midii 200 gr scoici 3 calmari sau sepii 1 ardei rosu 1 ardei verde 2 rosii 2 cat...
Ingrediente: 400 gr roșii întregi decojite (1 cutie) 75 gr fidea 265 gr năut (fiert și scurs, 1 conservă) 1 litru de apă 1 ceapă 1 morcov 1/2 legătură de păt...