Ingrediente: 800 g file de porc sare piper 3 linguri ulei 1 ceapa 1 catel de usturoi 75 g spanac 100 ml vin alb 150 ml smantana 1 legatura patrunjel 3 linguri...
Ei, da, stiu, e netul plin de prajitura din asta, dar am zis, why not ? hai sa o incerc si eu! Si pe bune ca nu-mi pare rau! Eu as numi-o mai degraba Prajitura harnica.Toata lucratura la ea nu dureaza mai mult de 20 de minute (mai dureaza coptul ei vreo
Sfecla rosie este foarte sanatoasa, avand proprietati de detoxifiere si mineralizare, este plina de vitamine si este foarte buna daca suferiti de anemie. Mie imi place foarte tare sfecla coapta pentru ca isi pastreaza cel mai bine vitaminele si roseata sp
Reteta de pasta de zahar o gasiti aici. Tehnica pe care am folosit-o e accesibila oricui pentru ca nu am folosit ustensile speciale . Am folosit o forma ovala facuta dintr-o conserva mica. Am facut pasta de zahar , am colorat-o cu colorant rosu al
Totul a inceput joi. Am fost la Cora ca sa fac cumparaturile saptamanale si am cumparat o punga de migdale crude. Nu aveam nici un plan cu ele dar nu strica niciodata sa ai migdale in casa. Cand am ajuns acasa am avut insa o revelatie: macarons! Si a treb
Reteta aceasta am prestat-o intr-o zi ploioasa de duminica, cand totul afara era trist si gri, si placerea cea mai mare e sa stai in casa cu cei dragi si sa le pregatesti ceva bun. Am avut un muschiulet de porc de 700 g pe care l-am fasonat, l-am despic
Chiar a fost EXTRAORDINARA! Am fost foarte mandra de mine si de creatia mea ieri - azi sunt doar nostalgica pt ca am mancat-o pe toata de ieri si tare as mai vrea o portie... Dar n-are nimic - fac din nou in weekend ;) E un pic mai migaloasa decat
in sfarsit am gasit timp sa pun vorbele la reteta!:D sarmalele astea sunt minunate! am inaugurat oala de lut, abia asteptam! Prezentarea: Ingrediente: 700 gr. carne tocata de porc si pui (amestec)- puteti folosi vita in locul puiului, mi se par
Ieri am preg?tit cordon bleu din carne de vi?el.?i am stat cam juma de or? s? m? gândesc la o garnitur? . Am c?utat pe google diferite garnituri dar nici una nu m-a f?cut s? spun : Da , asta este.... Dar mi-am adus aminte c? în studen?ie mâncam cu
mal Astazi va arat cum se prepara cea mai simpla supa- crema de linte. Multi ocolesc lintea de teama procesului de gatire:) crezand ca dureaza prea mult. Unii , detesta gustul....altii forma finala a preparatului. Putini stiu insa ca lintea,
zilele astea dadeam tarcoale pe bloguri si mi-a ramas gandul pe blogul Danielei , unde am gasit o reteta savuroasa de mucenici! multumesc mult, draga mea!:D Poza de defilare: Ingrediente: 500 gr. de faina 20 gr. drojdie proaspata 250 ml. lapte 2 li
mal Sambata trecuta m-a sunat uica Mihai http://www.uicamihai.blogspot.com/ sa-mi ceara o reteta de turta dulce . Am povestit cate-n luna si stele despre oale, tavi , tigai si ce se face in ele, adica mancare. Mi-a spus ca e in oras la cumpar
Slanina se sareaza cu sare grunjoasa din abundenta si se lasa de pe o zi pe alta la rece.A doua zi,se scutura de sare si se pune la fiert in zeama de varza limpede cu boabe de piper si foi de dafin.Se fierbe 10-15 minute (din momentul in care zeama incepe
Ingrediente: -un piciorus mai delicat de porc -2 urechi imense -1 capatana de usturoi -sare Dupa ce am stresat urechile vreo 10 zile, spalandu-le in multe ape si parlindu-le de fiecare data cand le scoteam din frigider sa le prepar, m-am deci
Am ramas doar eu cu Raissa acasa, asa ca mi-am pregatit niste creveti foarte suculenti si aromati, care nu sunt pe gustul iubitului meu sot, asa ca profit de ei cand pleaca el cu treburi. Foarte simplu : am incins 2 linguri de unt intr-o tigaie, si am p
Stiu ca am mai postat odata tehnica de modelare a trandafirilor insa aceea era cu altfel de reteta de pasta de lapte praf. Reteta de pasta pentru acesti trandafiri o gasiti aici . In primul rand se fac bulbii care sunt ca niste conuri. Pentru a avea acc
Saptamana trecuta am avut o sambata foarte activa: taica'meu voia muschi umplut si friptura de porc si curcan la gratar, eu voiam sos tango, amicul D. a venit si a mancat cam toata friptura, asa ca a trebuit sa dezghet rapid un piept de pui sa-l fac la cu
Crapul romanesc de tip oglinda este mai dulce si mai gustos decit cel cu multi solzi.Chiar daca este putin gras, la cuptor se topeste grasimea si se rumeneste carnea asa ca este deosebit de bun. Un crap de 1 kg, la care i-am indepartat capul si coa
mal Zilele trecute am facut dulceata de portocale. Urmand principiul de care nu ma dezmint "NIMIC NU SE ARUNCA, TOTUL SE TRANSFORMA", am transformat portocalele care dadeau semne ca vor sa se strice intr-o dulceata nemaipomenit de buna. Din start
Raciturile, asa se numesc pe la noi, se fac din cap de porc, picioare si carne macra , dar nu foarte multa. Bucatile de carne se spala, se portioneaza si daca trebuie se sparg oasele mai mari cu toporisca pentru oase. Se pun toate la fiert cu multa