Rețete sezoniere - pagina 159

3908 rețete
Rețetă Porc cu 5 arome si sos de soia cu ardei dulce-iute

Porc cu 5 arome si sos de soia cu ardei dulce-iute

Zilele astea-s asa de aglomerate, incat imi pun sub semnul intrebarii teoriile aberationist-idealiste ca oricand poti gasi timp sa gatesti ceva bun si sanatos. E complicat, da' nu imposibil. Prin urmare, am luat o bucata de pulpa de porc, mai mica si
Rețetă Suc de dovleac (8 portii)

Suc de dovleac (8 portii)

Ingrediente 2 c?ni de piure de dovleac 5 c?ni de suc de mere sau cidru de mere O fiol? de esen?? de vanilie Un v â rf de cu?it de amestec de scor?i?oar?, cui ? oar? ?i nuc ? oar? Instruc?iuni
Rețetă Salata de andive cu portocale si nuci

Salata de andive cu portocale si nuci

N-am mai postat o reteta de cateva luni bune, stiu! Dar acum am lasat-o mai moale cu torturile (meaning - nu mai fac deloc pana prin aprilie) si am timp sa gatesc mai mult si implicit sa fac si poze. Mai e o luna pana apare bebe si am zis sa profit un pic
Rețetă CARNATI PICANTI CU OCHI PE INSULA DE MAZARE CU SOS ROSU

CARNATI PICANTI CU OCHI PE INSULA DE MAZARE CU SOS ROSU

mal Carnatii crestati i-am prajit in tigaie sub capac in untura lor. Am tocat o ceapa mica pe care am sotat-o in putin ulei doar cat sa-si lase aroma, apoi i-am adaugat boia dulce si apa si am asteptat sa fiarba. Cand a inceput sa clocoteasca am
Rețetă Placinta cu pui, morcovi, mazare, telina

Placinta cu pui,morcovi,mazare ,telina

De Dragobete am pregatit o delicioasa placinta ! Ingrediente: pentru umplutura: piept de pui-1 buc mazare verde congelata-200 g telina ?150 g morcov-200 g unt-100 g ceapa-o buc faina-2 linguri seminte de in supa de pui smantana dulce-100 ml pen
Rețetă Mâncare de morcovi cu piept de pui

Mâncare de morcovi cu piept de pui

... o mânc?ric? deosebit?, care se face destul de u?or, dar pentru care e nevoie de ceva timp ?i r?bdare... Îns? î?i merit? cu prisosin?? tot timpul pe care îl petrecem preg?tind-o, o s? v? convinge?i de acest lucru dac? o ve?i încerca! A?adar, avem ne
Rețetă SALATA DE CASCAVAL CU OUA SI USTUROI

SALATA DE CASCAVAL CU OUA SI USTUROI

P entru aceasta salata fierb 6 oua tari si le racesc . Dintr-un galbenus de oua fiert si unul crud, fac o maioneza cu ulei de masline si o condimentez cu usturoi pisat si sarat. Cele 5 oua tari si albusul de la albusul ramas de la al saselea
Rețetă Tocana de oaie cu bere neagra si piure

Tocana de oaie cu bere neagra si piure

?tiu, aduce a Irish Stew , aveam chef de a?a ceva, numai c? folosii ce ingrediente avui prin b?t?tur?, pe lâng? cele de baz?. Am adunat a?a: carne de oaie (b?i, da oaie, oaie, a?a, de vârst? senectu?ii ?i foarte proasp?t?, ghinion teribil),
Rețetă Salata de sfecla rosie cu sos de chimen si mustar

Salata de sfecla rosie cu sos de chimen si mustar

Dupa o salata de sfecla ce merge cel mai bine? Alta salata de sfecla . Si una de fructe, vorba aia, vrei, nu vrei, bea Grigore agheasma. Sfecla am copt-o, ca si data trecuta, apoi am lasat-o sa se raceasca. Pentru sos am pus seminte de chime
Rețetă Ciolan afumat pe pat de varza in vas roman

Ciolan afumat pe pat de varza in vas roman

Intotdeauna mi-au placut produsele afumate...au un gust aparte,...iar noi romanii stim sa mancam ! Aceasta reteta este exact pe gustul meu : Preluare Afumaturi.ro E martie, primavara bate la usa si iarna friguroasa se indeparteaza od
Rețetă GHIVECI DE MASLINE CU CEAPA MURATA SI LEGUME

GHIVECI DE MASLINE CU CEAPA MURATA SI LEGUME

mal In primul rand o sa va rog sa treceti cu vederea "calitatea" pozelor. Saptamana trecuta, cand am gatit acest ghiveci, a fost o vreme inchisa , cetoasa , numai buna de dormit, nu de facut poze.:D Eu inca nu dispun de bucatarie studio ca alti
Rețetă CUM PASTRAM TELINA

CUM PASTRAM TELINA

Pentru ca in curand vine iarna si din piata incep sa dispara verziturile (care-mi plac atat de mult) m-am gandit sa fac cateva provizii pentru ciorbite. Frunzele si tulpinitele de telina sunt foarte aromate si dau o aroma aparte mancarurilor. Am cumparat
Rețetă Frozen yogurt

Frozen yogurt

Frozen yougurt, in traducere libera iaurt inghetat, a fost inventat de americani(cine altcineva?) in incercarea de a gasi o varianta mai saraca in calorii a inghetatei. Desi este destul de popular in Statele Unite la noi in tara nu a ajuns inca sau cel pu
Rețetă Bile de morcovi

Bile de morcovi

Aceast? re?et? a pornit de la faimoasa "halava" de morcovi, originar? din buc?t?ria indian?, dar a suferit ni?te shimb?ri personale. Acum câteva zile am mâncat halava de morcovi la Radha Cuisine , noul restaurant vegetarian-indian deschis în Timi?oara
Rețetă Amestec curry chinezesc

Amestec curry chinezesc

Aminteam într-o re?et? de acum câteva zile de existen?a unui amestec de mirodenii curry, în variant? chinezeasc?. Buc?t?ria chinezeasc?, de?i este una dintre cele mai complexe ?i mai diverse buc?t?rii ale lumii, nu se remarc? prin utilizarea exhaustiv?
Rețetă Frigarui in sos de mustar

Frigarui in sos de mustar

Frigaruile se pot prepara cam din orice,le punem pe gratar ,in cuptor sau chiar si in tigae... Ingrediente 3 cartofi 2 cepe 2 morcovi 5-6 felii de bacon crud sare,ulei si salsa de patrunjel 2 linguri de margarina 2 iaurturi intregi (o
Rețetă Cozonac fantezie(datorita lui Nico)

Cozonac fantezie(datorita lui Nico)

L-am numit cozonac fantezie pentru ca m-am apucat sa fac acest cozonac dupa ce mi-a facut pofta Nico cu cozonacul ei,cand am vazut pozele cozonacului ei pe blogul ei(agenda di nico) mi-a venit o pofta nebuna de cozonac,am mers in bucatarie si am inceput a
Rețetă Toc?ni?? de cartofi în lapte de cocos

Toc?ni?? de cartofi în lapte de cocos

A? putea foarte u?or începe acest post cu "nu ?tiu al?ii cum sunt, dar eu când m? gândesc..." ?i apoi s? continui cu povestea copil?riei în care mama f?cea cea mai bun? mânc?ric? de cartofi, iar eu, copil ingrat ?i nerecunosc?tor nu o apreciam deloc. Dar
Rețetă Trigoane cu dovleac si mere

Trigoane cu dovleac si mere

Ei da a venit toamna si parca imi este dor de mirosul de scortisoara si dovleac din bucatarie, si imi este tare, tare dor de Africa de Sud... asa ca uite am gasit o leguma delicioasa si parfumata originara din aceasta minunata tara, pentru cine nu a fost
Rețetă Peltea de portocale

Peltea de portocale

Nu am f?cut niciodat? peltea. Mi-aduc aminte îns? c? am mâncat în copil?rie a?a ceva. Nu mia ?tiu cine o f?cuse, dar ?tiu c? era din coac?ze ?i era tare bun?: era ca o dulcea?? mai groas?, ro?iatic? ?i dulce acri?oar?. Acum, dup? atâ?ia ani, m-am gândit c