Am mâncat de curând într-un restaurant un preparat asem?n?tor care mi-a pl?cut foarte mult, cu un gust aparte, dulce-acri?or, a?a c? am încercat s? prepar ?i eu acas? acest pui cu sos de rodii. Re?eta exact? a celor de la restaurant nu am ?tiut-o, dar ?i
mal
Dupa cum v-am spus, zilele trecute am cules o cantitate "uriasa" de leurda din padurea de la Bradatel - Retezat.
Imi place foarte mult :), de aceea mi-am propus s-o gatesc in feluri cat mai diferite.( in salate, supe, mancaruri gatite, omle
mal
Ieri, desi nu m-am simtit bine (mi s-au inflamat muschii din zona gatului si ma dor ingrozitor...aproape m-a imobilizat durerea ) am gatit.
Era duminica si parca simteam ca lipseste ceva daca nu pregatesc mancare calda pentru pranz.
Am prof
ACEST FEL DE MANCARE MI S-A PARUT FOARTE GUSTOS..... INGREDIENTE PENTR RULADA O BUCATA COTLET DE PORC PROSCIUTTO CRUDO ARDEI GRAS ROSU 2 FIRE CEAPA VERDE O CEAPA ROSIE CATIVA CATEI DE USTUROI PUTIN UNT SARE SI PIPER PREPARARE: COTLETUL DE PORC
Am avut in meniu zilele astea mult peste...acum pastrav...imi place f mult si ii place asemenea si copilului. Pentru pastrav am facut un amestec din unt cu usturoi(la pachete de 100gr se gaseste), am adaugat ghimbir si rozmarin si un pic de marar si
File-ul de cod, uscat bine cu prosop de hartie, se sareaza si se lasa o jumatate de ora sa se odihneasca. Apoi se da prin faina si se prajeste in unt sau ulei, pana prinde crusta si se maroneste usor. Pt sos Meuniere : topim 2 LG unt, fara sa-l fierb
Dupa cum v-am spus, m-am pus pe verdeturi. Dupa ciorba acrisoara , a urmat un sos cu leurda si macris alaturi de cartofi natur si o bucatica de carnat de casa. Ingrediente: ceapa verde, o mana buna de leurda, macris dupa gust, iaurt, faina, sare, pip
Ingrediente: o ceapa, 2 morcovi (rasi), o ceasca faina de hri?c?, 1 / 2 cana fasole boabe marunta (fiarta) si condimente (1 / 2 lingurita pulbere de ghimbir, 1 / 2 lingurita chimen pisat, o lingurita de coriandru boabe pisat, un pic de curcuma, curry sau
mal
Duminica am pregatit pentru pranz acest fel de mancare :" porc cu unt aromatizat , garnitura de orez cu sofran si sos de coacaze rosii cu piper roz si sare de mare".
Desi are denumirea cam lunga , este genul care se gateste repede, in maxim ju
mal
Zilele trecute am facut acesti ardei umpluti cu carne de curcan si legume , care au iesit foarte gustosi si ...dupa cum v-am promis pe facebook, iata azi postez si reteta :)
Prepar destul de des ardei umpluti si in cantitati impresionante , d
In primul rand, tin sa-i adresez multumiri Danei - uptown girl - ca a postat pe artaculinara aceasta minunata delicioasa reteta si pe deasupra, usor de facut. Modificarea adusa de mine e legata strict de perioada de marinare a carnii - eu am lasa
Ingrediente:
300 g paste penne
50 ml ulei de m?sline
dou? cepe
smîntîn?
doi c??ei de usturoi
150 ml vin alb demisesc
dou? buc??i de fenicul
dou? portocale
50 g unt
100 g parmezan
busuioc verde
sare, piper
praz
mozzarella
Dac? tot v-am povestit aici despre cum am încropit o mas?, vineri sear?, de dragul unui mujdei de usturoi, m?car s? vede?i ?i pentru ce mi-am pierdut eu timpul. Se iau c??eii de usturoi, se taie feliu?e, se dau cu pu?in? sare ?i se zdrobesc. Sigur, a?
mal Inca din copilarie am iubit combinatia dintre carne, cartofi si fructe...am si acum "pe limba" gustul mieros de compot de gutui pregatit aproape cu sfintenie de catre mama in fiecare toamna , compot pe care( mama) il servea langa fripturi (fie el
Laura A a fost cea care mi-a facut pofta de paste de casa. Le-a laudat atat ca am zis sa incerc si eu sa vad ce-o fi de ele. M-am hotarat ieri, pe o vreme extrem de capricioasa sa prepar paste. Fara ou. Pappardelle. Vroiam sa fac pappardelle deoar
G?tesc foarte des pe?te: cu spanac, cu ro?ii, cu asparagus, cu sos de hrean, cu sos de vin alb, pe aburi, în aluat, în folie. Toate sunt gustoase, îns? cu sos de fenicul e fenomenal. Sosul a fost g?tit de un buc?tar renumit într-o emisiune de g?
Imi plac pastele, indiferent cum sint facute (cu brinza, cu sos...) Cele cu sos sint extrem de consistente si gustoase. Pentru sos am nevoie de 2 cepe rosii, pe care le toc marunt si le undesc in ulei de masline, pina ce capata luciul specific de cri
S-a intamplat in felul urmator: m-am hotarat sa mananc mai sanatos in ultima perioada asa ca am trecut mai mult pe legume si fructe. La capitolul legume mai experimentez.....si uite ce a iesit!!!
Am facut la gratar ciuperci, vinete si dovlecel. Si cum
Un desert usor, pe gustul tuturor, de la mic la mare, f?cut dup? o re?et? din revista Secretele buc?t?riei . Ingrediente: - 1l lapte; - 250g gri?; - 2 ou?; - 1 plic zah?r vanilat; - 4-5 linguri de zah?r pentru amestecul de gri?; - 2-3 linguri de zah?r
Zilele astea-s asa de aglomerate, incat imi pun sub semnul intrebarii teoriile aberationist-idealiste ca oricand poti gasi timp sa gatesti ceva bun si sanatos. E complicat, da' nu imposibil. Prin urmare, am luat o bucata de pulpa de porc, mai mica si
mal Carnatii crestati i-am prajit in tigaie sub capac in untura lor. Am tocat o ceapa mica pe care am sotat-o in putin ulei doar cat sa-si lase aroma, apoi i-am adaugat boia dulce si apa si am asteptat sa fiarba. Cand a inceput sa clocoteasca am
Dupa o salata de sfecla ce merge cel mai bine? Alta salata de sfecla . Si una de fructe, vorba aia, vrei, nu vrei, bea Grigore agheasma.
Sfecla am copt-o, ca si data trecuta, apoi am lasat-o sa se raceasca. Pentru sos am pus seminte de chime
Great news, everybody! I am no longer a gnocchi virgin!! That is, aseara am facut pentru prima data ever gnocchi in casa! Si spre uimirea mea, chiar au iesit ca la carte! Sa fie nororc chior? Sa fie talentul meu innascut? Nu stiu - stiu doar ca gnocchi =