Ingrediente: pentru sos: 200 g. dovlecel 30 g. stafide 1 ceapa mica 1 catel de usturoi 2 linguri de sos de rosii un pahar cu otet de mere un pahar cu apa o linguri...
Ingrediente: 225 ml iaurt 4 cei mari de usturoi sare 50 ml ulei de msline 4 vinete medii 4 roii 3 ardei dac avem, punem 1 rou, 1 verde, 1 galben piper ptrunjel v...
Ingrediente: 2 linguri de ulei 2 linguri de faina de grau 250 - 300 ml de lapte de soia sare nucuoara alte condimente sau verdeata ( in sepcial marar sau patrunje...
Ingrediente: 500 g carne de pui , 150 g ciuperci, 300 ml smantana, 1 ceapa, 3 catei de usturoi, 3-4 felii bacon afumat , 1 ou, 200 ml supa, 150 ml vin alb ...
Wikipedia sus?ine c? re?eta maionezei a fost adus? în Fran?a din ora?ul Mahon, din insula Menorca, dup? victoria ob?inut? de francezi asupra englezilor, în 1756. Conform acestei istorii sosul era numit originar ?salsa mahonesa? (a?a cum i se spune ?i ast?
Azi v? propun un preparat numai bun de pus pe masa de prânz duminica sau chiar la o cin? servit? mai devreme. Este o alternativ? apetisant? la ve?nicii cartofi , oricum ar fi ei prepara?i. Am folosit: - 400 g fasole verde - 400 g carne de porc
?al?ul este un pe?te r?pitor de ap? dulce sau usor s?rat?; prefera apele curgatoare domoale, lacurile, apele din porturi, dar adânci. Lungimea sa este intre 40 cm - 1,30 m si poate atinge o greutate de pân? la 19 kg. In general, ceea ce gasim noi in pia
Daca va grabiti,mai gasiti in piata merisoare.
Sau cunoscutele cranberries,din sosul ce insoteste curcanul "recunoscator " :)
Merisorul este un arbust de talie mica,ce creste la altitudini mai mari de 1300 de metrii.
In padurile rare,pe p
Iat? un preparat ardelenesc care cu siguran?? v? va încânta sim?urile gustative. Prima dat? am gustat friptur? de porc cu sos dulce - era de vi?ine, în casa, pe atunci, a viitoarei mele mame-soacre. La început am fost reticent? la astfel de mânc?ruri, e
mal
De Craciun am pregatit acest fel din piept de rata si astazi (in sfarsit )o sa va arat cat de simplu s-a desfasurat totul.
Am spalat si transat rata.Pieptul l-am dezosat.
Pielea pieptului dezosat am crestat-o pentru a permite caldurii
mal
Uneori mancarea ni se pare banala. Poate preparam prea des acelasi fel de mancare si in timp ne plictisim de el. De aceea va propun o noua abordare : incercati sa va montati cat mai fantezist preparatele, asftel incat ,in momentul in care aveti
Am mâncat de curând într-un restaurant un preparat asem?n?tor care mi-a pl?cut foarte mult, cu un gust aparte, dulce-acri?or, a?a c? am încercat s? prepar ?i eu acas? acest pui cu sos de rodii. Re?eta exact? a celor de la restaurant nu am ?tiut-o, dar ?i
mal
Dupa cum v-am spus, zilele trecute am cules o cantitate "uriasa" de leurda din padurea de la Bradatel - Retezat.
Imi place foarte mult :), de aceea mi-am propus s-o gatesc in feluri cat mai diferite.( in salate, supe, mancaruri gatite, omle
mal
Ieri, desi nu m-am simtit bine (mi s-au inflamat muschii din zona gatului si ma dor ingrozitor...aproape m-a imobilizat durerea ) am gatit.
Era duminica si parca simteam ca lipseste ceva daca nu pregatesc mancare calda pentru pranz.
Am prof
ACEST FEL DE MANCARE MI S-A PARUT FOARTE GUSTOS..... INGREDIENTE PENTR RULADA O BUCATA COTLET DE PORC PROSCIUTTO CRUDO ARDEI GRAS ROSU 2 FIRE CEAPA VERDE O CEAPA ROSIE CATIVA CATEI DE USTUROI PUTIN UNT SARE SI PIPER PREPARARE: COTLETUL DE PORC
Am avut in meniu zilele astea mult peste...acum pastrav...imi place f mult si ii place asemenea si copilului. Pentru pastrav am facut un amestec din unt cu usturoi(la pachete de 100gr se gaseste), am adaugat ghimbir si rozmarin si un pic de marar si