Petitchef

Prajitura divina

Desert
6 porții
90 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
Blat

2 cani nuca

1 banana bine coapta

1 cana stafide

2 g cacao

1 g unt de cocos

1 l ulei de in

1/2 l-ta sirop de agave / miere

1/2 l-ta extract de vanilie

2 cani caju inmuiat 1 ora si scurs

1 l-ta extract de vanilie

3 lg unt de cocos

1 lg sirop de agave / miere

1/2 l-ta sare

Crema de fructe

capsuni / afine / zmeura / cirese / visine / mure

Crema de ciocolata

2 avocado bine coapte sau 2 banane bine coapte

1 l-ta extract de vanilie

3 lg cacao pudra

2-3 lg sirop de agave / miere

2 lg unt de cocos

apa / lapte de nuca pt fluidizarea cremei

Preparare

  • Punem toate ingredientele in robot si mixam pana rezulta o compozitie lipicioasa.
    Turnam compozitia intr-o tava si o nivelam cu mainile umezite. Dam la rece.
  • Uleiul de cocos se topeste si apoi se amesteca intr-un vas cu restul ingredientelor.
    Ciocolata obtinuta se toarna peste blat si se niveleaza cu o spatula. Se da la rece.
  • Untul de cocos se topeste. Se pun toate ingredientele in robot si se mixeaza pana se obtine o crema omogena.
    Crema se toarna peste ciocolata si se da la congelator pentru 1 ora.
  • Fructele se lasa la dezghetat si apoi se mixeaza bine. Se toarna crema obtinuta peste crema de caju si se da la congelator pt 15 minute.
  • Se pun toate ingredientele in robot (cu exceptia apei/laptelui) si se mixeaza bine. Daca compozitia este prea groasa se adauga apa/lapte doar cat sa o faca semi-fluida. Aveti grija sa nu o subtiati prea tare, altfel nu se va intari bine!
    Se toarna crema peste prajitura si se niveleaza cu o spatula.
  • Se pune tava la congelator pana cand ingheata, apoi se scoate si se pastreaza in frigider pana in momentul servirii.
    Tinuta la frigider prajitura are o valabilitate de 3 zile iar la congelator ? pana la 2 saptamani.
    Pentru detalii legate de cumpararea unor anumite ingrediente urmati acest link.
L Lifestyle blog

Poze

Prajitura divina, poza 1Prajitura divina, poza 2


Comentarii:

24/04/2015

Divina ... asa sa-i ramana numele

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
Diana Lucia, 13/12/2017

Persoana care a scris textul acestei prajituri nu are habar de logica si nici de limba romana. Ca sa nu mai spun ca ingedientele se repeta, prescurtarile sunt confuze, indicatiile prepararii sunt aiurite. Poate ca e o prajitgura divina, dar textul este, in conceptia autorului / autoarei, direct din infern. Dumnezeu sa va inteleaga.

(0) (0) Abuz
05/03/2014

Excelent. O prajitura foarte deliceoase. Trebuie neaparat sa faci. Aproape ca nu poti sa termini s-o maninci.

(0) (1) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Banana split
Banana split
1 porții
15 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Prajitura divina
Prajitura divina
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura valurile dunarii / donauwelle
Prajitura valurile dunarii / donauwelle
8 porții
1h10m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Prăjitură nanaimo bars
Prăjitură nanaimo bars
15 porții
5 ore
Ușor

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: