Petitchef

Somon cu cartofi si ciuperci la cuptor

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g somon

un manunchi de brocoli

200 g ciuperci proaspete

500 g cartofi curatati

un ardei gras rosu

100 g smantana proaspata

2 linguri de ulei,una de faina,sare ,p iper,nutmeg,patrunjel

2 maini mozzarella rasa

un galenus de ou

o lamaie

Preparare

  • Punem pe un gratar caruia ii scoatem manerul somonul sarat,piperat,,,cu pielita in sus sa nu se lipeasca,il bagam la cuptor,10 minute,180,mijloc
    dupa 10 minute il scoatem ,scurgem grasimea,il intoarcem usor,si-l bagam iar 10 minute la cuptor.
  • Prajim cu o lingura de ulei ciupercile taiate,2 minute,le lasam sa se raceasca.
  • Fierbem cartofii curatati si taiati mai mare-15 minute
  • Facem piure din cartofi,o lingura ulei,o mana mozzarella rasa,o lingura faina,un galbenus,putin nutmeg ras,sare.
  • Amestecam ciupercile reci cu ardeiul taiat,o mana patrunjel taiat,smantana,sare,piper.
  • Asezam in tava jumatate piure,amestecul ,piure bagam in cuptor 10 minute,mijloc,180, scoatem ,punem o mana mozzarella rasa,iar la cuptor 10 minute.
  • Lasam putin sa se raceasca,servim cu somon si brocoli fiert 5 minute,pe baie de abur,sarati si stropiti cu lamaie.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Somon cu cartofi natur
Somon cu cartofi natur
2 porții
15 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Somon aromat cu cartofi la cuptor
Somon aromat cu cartofi la cuptor
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Somon in pergament
Somon in pergament
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Somon in crusta cu spanac
Somon in crusta cu spanac
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Somon marinat cu lamaie
Somon marinat cu lamaie
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.