Rețete sezoniere - pagina 163

3908 rețete

DOVLEAC FIERT IN LAPTE - desert

Dovleacul fiert in lapte este un desert dietetic grozav .Poate fi folosit si ca tratament pentru detoxifierea organismului...Este minunat daca puteti manca macar o zi pe saptamana numai acest preparat. Am folosit 500 ml lapte ,300 g dovleac curatat d

Gem de gutui-mere-portocale

Mi s-a pus pata. Voiam gem de gutui, din-?la autentic, nu jeleu, iar gutui nu g?seam decât cel mai probabil la turci. Într-un final au aparut ?i în supermarket. Am c?utat câteva re?ete. Mi-a dat ?i Alma una ?i am f?cut o combina?ie personal?. Sun? c

Sarmale in frunze de sfecla (de post )

Ingrediente: 4-5 cepe mari 1 pastarnac 2 morcovi 1 cana orez 1 cana apa 1 lingura biovegetal bulion piper smantana frunze de sfecla Mod de preparare: Se c?lesc 4-5 cepe mari, 1 p?stârnac, 2 morcovi; se adaug? 1 can? orez, 1 can? ap?, 1 lingur? Biovege

Rulou de porc cu cartofi frantuzesti

Reteta este inscrisa in concursul Bloggospodina, gazduit de www.retetecalamama.ro Am folosit: o bucata de muschi de porc afumat (asa am avut eu in casa, in mod normal nu este obligatoriu sa fie muschi afumat), cateva felii de cascaval , puti

Pui cu usturoi în oala de tuci

Am pus ast?zi friptur? de porc, am pus o ciorb? asa ca pun ?i ceva u?or de f?cut cu niscaiva pulpe de pui. Ingredientul minune pentru felul ?sta de mâncare nu este vreun condiment special. Nu, componenta care face diferen?a este oala de tuci, adic? o oal

Ciolan de porc afumat cu fasole alba

Ingrediente: 1,5 kg ciolan porc afumat 150 g ceap? 100 g ulei 50 g bulion 500 g fasole alb? 1 foaie dafin 1/2 fir cimbru piper sare Mod de preparare: Ciolanul de porc afumat se sparge cu b?rdi?a în buc??i, se op?re?te ?i se pune la fiert în ap? cu sa

Sarmale cu orez si stafide

Ingrediente: varza acra sau dulce o cana de orez o cana de apa 2 cepe 50 g stafide patrunjel marar piper macinat pasta de tomate 1-2 foi de dafin Mod de preparare: Pentru aceste sarmale se poate folosi varza acr? sau dulce, îns? este de preferat cea a

Reteta de Pricomigdale

Reteta pentru Pricomigdale 3 albu?uri, 210 g zah?r tos, 20 ml rom, 200 g nuci sau alune m?cinate, 8?10 pic?turi esen?? de migdale sau un pache?el cu zah?r vanilat Mod de preparare a Pricomigdalelor Nucile sau alunele se pun într-o tav?

Salata de orez cu alune

Ingrediente: 5 linguri cu orez 2 morcovi 150 g maz?re 200 g ?unc? 1 iaurt mare 1 lingur? zah?r 1 leg?tur? p?trunjel 100 g alune s?rate sare piper Mod de preparare: Fierbe?i separat orezul ?i maz?rea. Rade?i morcovii prin r?z?toarea cu ochiuri mari ia

Gulas de porc

Ingrediente: 2 kg carne de porc cu sl?nin? 1 kg ceap? 1 lingur? bulion piper foi de dafin sare Mod de preparare: Se taie carnea buc??i nu prea mari, se spal? ?i se pune în crati??. Ceapa se taie nu foarte m?runt ?i se pune deasupra. Se pune ap? cât

Bors cu ciolan afumat de porc

Ingrediente: un ciolan afumat morcov ceap? ?elin? fidea sau orez bor? verdea?? Mod de preparare: Sp?l?m ciolanul, îl op?rim ?l-l fierbem apoi cu zarzavatul t?iat. Când a fiert, ad?ug?m bor?ul fiert separat. Orezul se pune când carnea e aproape fi

Prajitura din pandispan cu fructe si zahar ars

Reteta pentru Prajitura din pandispan cu fructe si zahar ars Cantitatile ingredientelor si modul de preparare sint identice ca in reteta precedenta. Se poate prepara din cantitatile reduse la jumatate pentru o cratita de 2 1. Zaharul tos (150 g) se c

Carne de porc marinata

Ingrediente: unt (margarina) cam cât un ou 2 cepe 2 morcovi de m?rime mijlocie t?ia?i rondele pu?in p?trunjel cimbru dafin 1 c??el de usturoi 1 pahar de o?et 3 1/2 pahare de ap? sare piper Mod de preparare: Din toate acestea se preg?te?te zeama pentr

Budinca de praz cu cartofi

Ingrediente: 4 cartofi mari un praz mare 200 g de branza de vaci 100 g de smantana 1-2 legaturi de marar 2 oua fierte 2 oua crude 50 g unt 2-3 linguri de pesmet Mod de preparare: Se cur??? cartofii de coaj?, prazul se taie buc??i mai mici ?i se pun la

Cartofi la cuptor cu crema de branza

Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g unt ulei pentru uns tava sare piper marar 150 g branza proaspata 100-150 g smantana 3-4 fire usturoi verde o lingura patrunjel verde Mod de preparare: Cartofii se cur???, se spal? ?i se taie felii. Se pun într-o tav? un

Retete pentru Cornete cu nuca sau cacao

Reteta pentru Cornete cu cacao 2 ou? mari (60 g bucata), 100 g f?in?, 20 g cacao, 100 g zah?r, 15 ml rom, 40 g unt, 100 g fri?c?. Albu?urile se bat spum?, cu furculi?a sau cu un tel mic, se adaug? zah?rul tos ?i romul ?i se bat în continuare,

Reteta de Baghete cu nuci sau alune

Reteta pentru Baghete cu nuci sau alune Aluatul: un ou întreg mare (60 g), un g?lbenu?, 280 g nuci sau alune, 280 g zah?r pudr?, o lingur? rom sau zeam? de l?mîie (15 ml). Glazura: un albu?, 140 g zah?r pudr?, o lingur? zeam? de. l?mîie? un plic

Ghiveci macelaresc

Ingrediente:1 kg carne amestecat? (vac?, porc, berbec, vilei) 3-4 cepe 2 dovlecei 500 g maz?re 250 g mor­covi 1 van?t? 1 leg?tur? m?rar 150 g bame 1 conopid? 100 g fasole gras? 100 g fasole 100 g fasole fideiut? 500 g cartofi 1 leg?­tur? p?trunjel verde 4

Mere in halat

Timp de preparare: 1 ora si 30 minute (complexitate redusa) Ingrediente: 6 mere 2 oua 2 linguri de zahar 2 linguri de ulei 100 ml. apa

Mujdei de usturoi cu vegeta si smantana

Ingrediente: usturoi vegeta ulei smantana patrunjel Mod de preparare: Se cur??? usturoiul, se piseaz?, se freac? bine cu o linguri?? de vegeta (pân? devine ca o past?) ?i o linguri?? de ulei fierbinte (de la cartofi sau friptur?. Apoi se adaug? sifo