Ingrediente: 3 felii de muschi taiate dublu si batute bine cu ciocanul pentru snitele scobitori faina de griu pentru umplutura: o jumatate pahar lapte o felie de piine 2 felii
GRAVIDANTA MA FACE SA FAC MEREU CEVA DULCE IN CASA.....ASA CA ASEARA AM FACUT O PLACINTA CU MERE...DAR PROMIT S-O MAI FAC ,GASISEM O RETETA CU INCA CATEVA INGREDIENTE IN PLUS..DAR CUM NU LE AVEAM IN CASA...AM ALES VARIANTA SIMPLA...GUSTOASA SI ASA...DOAR
Buna ziua. Astazi va voi arata mai putine poze, pentru ca e cam complicat sa stai la bucatarie cu o mana pe aparat si cu alta curatand cartofi (chiar daca nu eu le-am curatit) dupa o zi lunga de lucru. Aceasta mancare o tin minte de cand eram mic si este
inspirata de chef chilly ,o prezenta proaspata si picanta in blogosfera culinara romaneasca , am purces in prepararea acestei salate de toamna,inarmata cu :frunze de spanac ,pere feliate,miez de nuca,ardei capia taiati bastonase,morcovi taiati si ei
Piureul de mere crude pastreaza mult mai bine vitaminele decat cel din mere fierte/coapte, dar prezinta dezavantajul ca se oxideaza foarte rapid si trebuie consumat imediat. In schimb, piureul de mere crude este foarte recomandat in cazul in care bebelus
Primisem un telefon într-o duminic? rece de iarn? în care mi se anun?au musafiri ?la o cafea?. În Germania când invi?i pe cineva la o cafea acas? la tine, serve?ti ?i o pr?jitur?. Eu nu aveam nici o pr?jitur? în cas? ?i nici nu ?tiam ce a? putea încropi r
Din dovleacul macelarit am avut ce experimenta. Va prezint aici,dovleac pe steamer sau la aburi,care se poate congela si folosi la retetele care cer pireu de dovleac,pumpkin pie de exemplu. Nu e nici o filozofie,se ia un steamer si se pune deasup
Am v?zut acum câtva timp, într-un magazin, borcne cu miere în care erau înghesuite diferi?i sâmburi. Cum nu am mâncat niciodat?, am fost curioas? s? v?d ce e de capul lor. Nu am cump?rat un borcan, ci am f?cut singur?. Un pumn de nuci, migdale ?i a
N-o sa va plictisesc cu legenda delicioasei tarte, o gasiti pe Wiki . In doua vorbe vreau doar sa subliniez ca e buna tare, foarte usor de facut si merge si cu alte fructe decat traditionalele mere - incercati pere (cu cardamom, scortisoara si anason),
Am fiert un chil de cap de piept de vitel in vreo patru litri de apa si am pregatit legumele: morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, o felie de varza alba, un ardei gras, o conopida medie, rosii, cateva pastai de fasole verde. Mar
Ingrediente: - 400-500g carne de porc; - 1 ceap?; - 2 morcovi; - 1 castravete verde mic sau o jum?tate din cel lung, de import; - 3-4 linguri nuci caju; - 4-5 linguri sos de soia dulce; - past? de ardei iute (dup? preferin?? - eu am pus 2 linguri ?i
Îi pun numele a?a, fiindc? l-am gustat prima oar? la Erika (o cuno?tin??) ?i i-am cerut instant re?eta. Care e urm?toarea: Umplutura : * 750 ml Vin alb (demisec sau dulce) sau suc de mere sau un amestec (pe care îl recomand) * 1 plic zah?r van
Sper s? nu v? uita?i la poza de început cu mult? aten?ie! La cum arat? pe?tele, parc? a? fi mâncat un Pirania fioros! Uita?i-v? ce din?i are ?i practic, forma capului e hidoas?! Dar s? trecem peste asta ?i s? ave?i încredere în mine, când v? spun c? sigur
Am primit vineri o pungulita cu seminte de dovleac si rugamintea unei colege de a-i face si ei o painica semi-integrala cu seminte. Reteta este similara cu asta , cu urmatoarele diferente: am folosit amestec jumi-
Nu ?tiu de câte zile calde vom mai avea parte toamna asta, dar sunt convins? c? timp m?car de un gr?tar-dou? va mai fi, pân? d? z?pada. Ocazie bun? pentru a testa ?i voi re?eta asta de sos, pe care eu am încercat-o deja. Poate p?rea ciudat? al?turarea ing
Sosul brun original, cel spaniol, a fost sosul fundamental al buc?t?riei franceze o lung? perioad?. Era preparat din bulion (zeam? de carne) de vit?, îngro?at cu rânta? brun, iar un buc?tar consuma cam dou? zile din via?? ca s? ob?in? acest sos atât de ne
Prin piurelul de mere cu iaurt introducem de fapt iaurtul in alimentatia bebelusului. Sunt putini bebelusii care accepta iaurtul simplu, deoarece are un gust acrisor. Un mic sfat primit in alegerea iaurtului, de la o prietena care a lucrat in domeniu, est
Stiu, veti spune: gratarul de porc se mananca cu cartofi prajiti sau salata de legume. Eu mai aveam mancare de salata verde si am incercat sa vedem cum este. Si, va spun sincer, s-a mancat tot. Ingrediente: carne de porc taiata felii si putin batuta(c
Aveam in camara de ceva vreme niste alune de padure in coaja. Si mai aveam doua bucati de avocado asa ca am zis sa le folosesc intr-un desert. Ei bine am imbinat aceste doua fructe delicioase, am adaugat cateva ingrediente aromate si a rezultat crema de f
Intrucat am fost cadorisiti cu o sumedenie de carnati (multumesc, Nico!!!) si a trebuit sa-i pregatesc intr-un fel sau altul, m-am gandit sa inlocuiesc banala lor prajire cu o noua aroma ...si anume vinul rosu. Am perpelit carnatii in putin ulei, dupa ca