Petitchef

Ceapa cu Oaie

10 rețete
Rețetă Placinta cu branza de burduf si cas de oaie

Placinta cu branza de burduf si cas de oaie

(30 voturi), (2) , (15)
Aperitiv Foarte ușor 40 min 15 min
Ingrediente: 1 kg faina cca 50 ml lapte cca 100 ml apa 1 lingurita de sare 25 g drojdie 4 galbenusuri 30 ml ulei 1/2 lingurita zahar 500 g branza de burduf 500...
Rețetă Kebab de oaie

Kebab de oaie

(23 voturi), (2) , (24)
Felul principal Ușor 1 oră 1 oră
Ingrediente: 500 grame carne tocata de oaie *eu am folosit pulpa 3 linguri de nuca prajita si tocata 1 ou 1 ceapa rosie taiata marunt 2 linguri de menta tocata...
Rețetă Musaca de vinete

Musaca de vinete

(311 voturi), (44) , (123)
Felul principal Ușor 50 min 1 h 20 m
Ingrediente: 6 vinete mijlocii 800 g carne macinata (de vita + oaie sau numai de vita) 1 ceapa mare 4 rosii sare si piper ulei pentru prajit vinetele (cum...
Rețetă Placinta cu spanac si aluat de casa

Placinta cu spanac si aluat de casa

(247 voturi), (41) , (198)
Antreuri Dificil 1 oră 45 min
Ingrediente: Asadar aveti nevoie de: (pentru o tava de aprox. 20/30 cm sau 2 tavi rotunde de tarta cu diametrul 20cm) Pentru aluat: 1 ou 500 gr faina 220 ml apa...
Rețetă Placinte cu branza si cartofi

Placinte cu branza si cartofi

(134 voturi), (13) , (68)
Altele Ușor 1 oră 30 min
Ingrediente: INGREDIENTE:1 kg.de faina,1 cub de drojdie cat o nuca,200gr.de lapte batut,sare,1ou,ulei,5 cartofi,400 gr,de cas de oaie(telemea),o ceapa,boia
Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

(212 voturi)

Ciorba reprezinta in bucataria traditionala romaneasca unul dintre felurile principale de mancare. indiferent ca este cu carne, peste sau cu legume acest preparat se regaseste in orice bucatarie din oricare colt al tarii.

Rețetă Tochitura

Tochitura

(91 voturi), (11) , (91)
Felul principal Foarte ușor 15 min 15 min
Ingrediente: 500 grame pulpa porc 5-6 carnati de oaie traditionali 6 feliute kaiser afumat 300 grame ficat de porc 250 grame ciuperci 1 ceapa 1 ardei gras 400...
Rețetă Budinca de dovlecei

Budinca de dovlecei

(52 voturi), (7) , (69)
Felul principal Foarte ușor 20 min 20 min
Ingrediente: 4-5 dovlecei mijlocii sau 700 g. dovlecei 1 lingura faina 100 g. smantana 200 g. sunca presata 200 g. telemea de oaie 2 oua 1 legatura ceapa verde...
Rețetă Kashik berek shorba -supa de coltunasi cu carne

Kashik berek shorba -supa de coltunasi cu carne

(27 voturi), (6) , (15)
Felul principal Foarte ușor 15 min 20 min
Ingrediente: aprox 4 l zeama de carne si oase de pui,vita,oaie sau miel 2 cepe tocate marunt o ceasca mare de bulion sare ,piper 300 ml iaurt 2 Lg ( linguri)...
Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Rețetă Pulpa de ied cu mujdei

Pulpa de ied cu mujdei

(24 voturi), (9)
Felul principal Foarte ușor 20 min 20 min
Ingrediente: 2 pulpe de ied, o ceapa, o capatana de usturoi, o lamaie, condimente pt. oaie, vin rosu, otet din vin rosu. Pt. mujdei: 10 catei de usturoi,...
Rețetă Sarmalute cu sos de menta

Sarmalute cu sos de menta

(6 voturi), (1) , (5)
Felul principal Ușor 30 min 2 ore
Ingrediente: Ingrediente sarmalute: 20 foi de spanac elvetian/spanac obisnuit/frunze vita de vie/ varza dulce *eu am folosit 40 de foi de spanac elvetian pentru...
Ceapa - istorie si curiozitati

Ceapa - istorie si curiozitati

(12 voturi)

De la inceputul civilizatiei, ceapa a avut un rol important in alimentatie. Desi s-a crezut mult timp ca este o leguma banala, imediat ce i s-a descoperit gustul picant, ceapa a devenit un ingredient preferat in multe retete.




Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează