Ciorba reprezinta in bucataria traditionala romaneasca unul dintre felurile principale de mancare. indiferent ca este cu carne, peste sau cu legume acest preparat se regaseste in orice bucatarie din oricare colt al tarii.
Ingrediente: ficatei de pasare-1kg un morcov ras daca doriti sa ingrosati sosul, sau taiat rondele ceapa rasa daca doriti sa ingrosati sosul sau taiata fasii...
Ingrediente: 2 pulpe de curcan mari 2 morcovi 1 ceapa mare 4-5 ciuperci cativa catei de usturoi 2 pahare de vin rosu sare, piper boabe cimbru, foi de dafin
Dilema asta o am de mult timp, si mi-a ramas intiparita in memorie ca o melodie veche de pe vinil, ca atunci cand o ascultam la pick-up si se invartea repetitiv la acelasi cuvant.
Ingrediente: 300 g carne tocata 1 ceapa 1 morcov mic ras verdeata tocata sare piper boia cimbru clatite: 2 oua 200 g faina 2 linguri de unt varf de lingurita...
Ingrediente: 500 gr paste fusilli 500 gr carne tocata amestec (porc si vita) O radacina de telina rasa (aprox 100 gr) 2 morcovi dati pe razatoare 2 cepe verzi...
Ingrediente: 1 pulpa de miel (aprox 1 kg) 1 portocala curatata si impartita in felii 1 buchetel de frunze de oregano(sau oregano uscat) sare si piper 3 linguri...
Ingrediente: 3 cartofi 2 morcovi 1 dovlecel o ceapa o vanata 1 ardei gras o cutie de rosii in bulion o ceasca de orez o caserola de ceafa de porc 2 catei de...
Ingrediente: 1,5- 2 kg varza varza sau verzele sa fie de marime mijlocie si mai "indesate un ciolan de cca 1- 1,5 kg 2 cepe 1-2 buc ardei un morcov mai micut 6...
Ingrediente: 1 kg cartofi 2-3 morcovi mari 2 radacini de pastarnac 5 epe mijlocii 1 lg (lingurita ) de cimbru 1 lg de salvie sare,pipe ulei 3 Lg (linguri) otet...
Ingrediente: 1 pete 1 ardei rosu 2 cepe rosii 2-3 catei de usturoi 3-4 rosii 1 rdcin de ptrunjel 1 morcov 70 g pasta de tomate 1 lamaie ptrunjel cimbru ulei de...
Ingrediente: 1 kilogram carne vitel 2 cepe o capatana usturoi, noi l-am pisat sare, piper, cimbru, vegeta un morcov 2 dovlecei de marime potrivita ulei si apa