Ingrediente: 4 piepti de pui 40 gr unt (4 linguri) 2 linguri de suc de lamaie 6 catei de usturoi (4 intregi si 2 zdrobiti) 2 linguri de patrunjel tocat 1 ling...
Ingrediente: 200 gr carne de porc tocată 200 gr carne de vită tocată 6 ouă 1 cățel de usturoi 1 șalotă sare piper cimbru pătrunjel nucșoară 2 aluaturi de...
Ingrediente: 625 ml apă caldă (2 căni și 1/2) 320 gr făină de porumb prefiartă (2 căni) 2 lingurițe de sare 1 linguriță ulei de masline (opțional) Pentru pui...
Piftia este printre cele mai cunoscute preparate din bucataria traditionala romaneasca. Aspecul gelatinos, aroma puternica de carne si usturoi face din acest preparat o delicatesa. Piftia sau racitura este un preparat specific perioadei de iarna, cand se pregatesc...
Ingrediente: Supa : 750 ml apa 1 cub supa vegetala 60 gr unt de migdale 70 gr pasta de tomate 1 lingurita otet balsamic un praf de sare 1/2 lingurita pudra...
Ingrediente: un iepure (1,5 kg, praf de nucsoara, o capatana de usturoi, 5 cartofi, o ceapa, 2 frunze de dafin, 400g rosii, 4 linguri de ulei de masline, 50 ml v...
Ingrediente: 1 piept de pui dezosat faina ulei de masline 3 catei de usturoi cimbru 2 linguri zeama de lamaie 1/2 cana vin alb o lingura de unt sare, piper...
Ingrediente: 1 pui marisor, circa 1,35 g 3 foi de dafin 3 linguri de sare grunjoasa 4 fire de rozmarin 4 fire de cimbru 1 lamaie, taiata in jumatate 1 lingura de ...
Ingrediente: 500 gr de ficat propaspat de pui 1 ceapa taiata marunt 2-3 catei de usturoi tocati feliute 1 ceasca de apa sau mai bun ar fi vin alb sare piper ...
Compusii sulfurosi din ceapa si usturoi sunt responsabili cu halena, mirosul extrem de neplacut, care persista 24 de ore sau chiar mai mult de la consum, in cazul in care nu se ia nicio masura in acest sens.
Ingrediente: 750 gr. de ciuperci mari (curatate, cu piciorul rupt si spalate) 800 gr. de rosii in bulion 7-8 catei de usturoi (curatati si spalati) 4 fire de ci...
Ingrediente: muschiulet de porc (2 bucati, ambele avand 1 kg) 800 g ciuperci 5-6 fire de usturoi verde o lamaie condimente: rozmarin, cimbru, piper, usturoi praf....
Ingrediente: carne de pui 2-3 rosii bine coapte 1 ceapa cativa catei de usturoi 1/2 ardei o mana generosa de masline busuioc,oregano si putin cimbru sare si piper...
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 300 g morcovi, curatati si taiati betisoare cateii de la o capatana de usturoi, decojiti 6 fire de ceapa verde, tocate...
Ingrediente: 1 kg crap uscat o ceapa uscata 2 fire de ceapa verde 3-4 fire usturoi verde 2 buc morcov un ardei gras 3 foi de dafin 5-6 cartofi o lingura otet de...
Ingrediente: 800 g piept de pui, crestat putin 1 lamaie taiata felii 200 ml vin alb sare, piper dupa gust legume dupa preferinta , trase in unt Pentru marinada: 2...
Ingrediente: 500 g pulpa de porc 300 g carnati afumati (din pacate eu nu i-am avut) 200 g slanina (idem) 3 linguri untura (sau ulei) 1 pahar vin alb se...
Ingrediente: 500 grcarne de porc 1-2 cepe 3-4 catei de usturoi 1 ardei 1 lg bulion 2 cani de apa sau supa ulei piper boabe,foi de dafin,sare,cimbru,boia dulce si ...
Ingrediente: Sosul Ragu 2-3 linguri de ulei de masline, extravirgin daca se poate O ceapa medie taiata marunt 2 catei de usturoi taiati felii (nu este vital p...