Ingrediente: 1 kg faina 60 g drojdie proaspata sau 4 plicuri dorijdie uscata 440 g apa 2 linguri ulei 1 lingurita zahar 2 lingurit rase de sare 500 g fasole 1...
Ingrediente: 1 l. apa o ceapa 2 linguri de faina 1 lingura de zahar,daca sucul e prea acru. sare piper sau ardei iute daca o vreti picanta frunze de telina sau...
Ciorba reprezinta in bucataria traditionala romaneasca unul dintre felurile principale de mancare. indiferent ca este cu carne, peste sau cu legume acest preparat se regaseste in orice bucatarie din oricare colt al tarii.
Ingrediente: 1 pui intreg aprox 1 kg de morcovi 1 pastarnac mare 1 radacina mica de telina sau 2-3 bete de telina 3 Lg de zahar 2-3 frunze de dafin mari 2 cepe...
Ingrediente: 1 ceapa mare sau 2 mai mici 3-4 ls ulei masline 1 ls faina 1 l de supa de vacuta facuta in casa sau instant 650 g rosii pasate proaspat sau...
Ingrediente: 12-14 ardei mai mici 500 g carne tocata amestec 100 g orez 300 ml bulion 1 ceapa 2 linguri zahar 2 linguri amidon sau faina 300 ml lapte sau 250 g...
Ingrediente: 1 kg carne de miel pentru ciorba 1 litru bors (concentrat bors) 1 ceapa 1-2 morcovi 1 pastarnac sau patrunjel 20 g telina 20 g dovlecel 1 ardei...
Ingrediente: 800 ml. de supa de legume 200 g. telina 150 ml. de smantana 150 g. cartofi 1/2 legatura de frunze de telina 1 varf de cutit sare 1 varf de cutit...
Cel putin trei dintre cele cinci mese zilnice trebuie sa contina verdeturi sub diferite forme: salate, ciorba de loboda, mancare de stevie sau piure de urzici cu untisor”, ne spune prof. dr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.