Ingrediente: Pentru aluatul fraged: 200 g. faina 1 lingurita rasa praf de copt 60 g. zahar 1 pliculet zahar vanilat 1 praf de sare 1 ou 125 g. unt rece Pentru cre...
Ingrediente: Pentru blatul fraged: 100 g unt 40 g zahar pudra 1 galbenus 50 g unt Pentru blatul de biscuit: 4 oua coaja rasa de la o lamaie 150 g zahar 100 g faina...
Ingrediente: Blat: 3 oua, 9 lg zahar, 3 lg cu varf de faina, 1 praf de copt, 3 lg de apa Crema: 600 ml frisca, 250 g branza mascarpone sau branza proaspata de v...
Ingrediente: Blat: 5 oua 100 g. ciocolata de lapte/amaruie 200 ml. lapte 100 g. zahar 80 g. unt 200 g. faina 100 g. nuca 4 linguri de dovleac ras 1 lingurita esen...
Daca ar fi sa dam o definitie a tortului am spune ca este o prajitura (de obicei de forma cilindrica) facuta din mai multe straturi de aluat, avand intre ele straturi de crema, de dulceata etc. , acoperita cu o glazura sau crema ornamentala, dar cu totii stim ca...
Ingrediente: Pt blat : 8 oua 8 linguri zahar 8 linguri ulei un praf de copt 10 linguri faina. Pt crema cu iaurt: un pahar mare de iaurt de fructe 375 ml, un pli...
Ingrediente: 4 oua 180-200 g zahar 240 g faina 4 linguri ulei 1 pachet praf copt sare crema : 350 ml lapte 1 ou 3 linguri cu varf amidon Dr. Otker 150 g unt 250...
In orice cofetarie ai intra este aproape imposibil sa nu-ti faca cu ochiul cateva eclere. Prajitura accesibila si foarte cunoscuta, eclerul este un produs de patiserie pregatit cu un aluat choux, umplut cu crema si acoperit cu diverse tipuri de glazura.
Ingrediente: 250 g faina, 250 g zahar, 200 g unt, 4 oua, 6 linguri cacao, 250 g iaurt natural, un praf de copt, o priza de sare, pentru crema: 250 g crema ...
Ingrediente: Foi: 9 oua 9 lg zahar 9 lg faina esenta de vanilie Crema: 4 oua 400 g zahar 4 lg apa 1 pac margarina rama 100 gr cacao 2 esente rom Glazura: 200 g c...
Ingrediente: Blat: 6 oua 6 linguri de zahar 6 linguri de faina coaja de lamaie bicarbonat stins cu otet Crema: 200 g de unt 250 g de zahar 5 oua o lingura de ne...
Ingrediente: 2 oua, 225 g zahar, 120 g faina, 250 ml vin rosu, 600 ml frisca, 150 ml suc portocale, 50 g ciocolata alba, 1 lingurita scortisoara, 2 plicul...