Petitchef

Mii de rețete sunt pe Petitchef


Toamna este sezonul gutuilor

Toamna este sezonul gutuilor

Gutuile apar in octombrie sau noiembrie si sunt deosebit de parfumate si gustoase.
Trebuie sa stiti ca gutuia este printre primele fructe care au fost incluse si in prepararea anumitor mancaruri. Consumate in stare proaspata sau gatite, gutuile sunt o sursa semnificativa de zaharuri simple, usor asimilabile, de minerale si vitamine.

Gutuile au un conținut caloric redus, 100 de grame de gutuie cruda avand numai 57 de calorii. Mai mult decat atat, coaja de gutuie contine cantitati mari de fibre, ceea ce inseamna ca faciliteaza digestia si mentine pentru mai mult timp starea de satietate, un avantaj in cura de slabire. Se consuma mai putin ca atare datorita gustului si mai mult sub forma de: compot, gem, dulceata, nectar, jeleu, marmelada.
Atunci cand alegem gutuile, trebuie sa le mirosim si ar trebui sa aiba o aroma florala intensa pentru a indica ca sunt coapte.



Ultimele rețete postate

Rețetă Paste cu pancetta: ușor, ieftin și cremos Paste cu pancetta: ușor, ieftin și cremos Rețetă Vafe cu fructe, ciocolată și frișcă Vafe cu fructe, ciocolată și frișcă Rețetă Parmigiana vegetariană cu dovleac Parmigiana vegetariană cu dovleac Rețetă Mini plăcinte pufoase cu spanac și brânză de capră Mini plăcinte pufoase cu spanac și brânză de capră Rețetă Chipsuri de dovleac în friteuza cu aer Chipsuri de dovleac în friteuza cu aer Rețetă Wrap moale și superproteic cu ou și feta Wrap moale și superproteic cu ou și feta Rețetă Ouă în stil turcesc - çilbir Ouă în stil turcesc - çilbir Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea Pâine cu usturoi în stil stea Rețetă Pâine arici umplută în stil tartiflette Pâine arici umplută în stil tartiflette Rețetă Paste cu ricotta și nuci: cremoase și crocante Paste cu ricotta și nuci: cremoase și crocante Rețetă Rulouri de clătite cu sfeclă roșie, umplute cu ricotta și rucola Rulouri de clătite cu sfeclă roșie, umplute cu ricotta... Rețetă Mini brioșe cu piure de cartofi Mini brioșe cu piure de cartofi
arată mai multe rețete noi

Articole Petitchef

2021 - Anul international al fructelor si legumelor

2021 - Anul international al fructelor si legumelor
La 15 decembrie 2020, la Roma, directorul general al FAO, a lansat Anul international al fructelor si legumelor 2021, se arata pe www. fao. org. FAO si Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca fiecare adult...

Cateva sfaturi culinare pentru pregatirea conopidei

Cateva sfaturi culinare pentru pregatirea conopidei
Conopida are un miros placut, nu foarte puternic, dar proaspat, este crocanta si are un gust usor dulce. Poate sa fie murata, fiarta in apa sau la aburi, prajita, coapta, facuta pane sau consumata ca atare. Se...

Retete de toamna cu...dovleac

Retete de toamna cu...dovleac
Dovleacul este un aliment complex, cu un pret accesibil, de la care sunt folosite florile, semintele si miezul; fiind o leguma tare care se consuma cu precadere prelucrata termic, dovleacul este un produs care se...
Vezi mai multe articole

Rețete de sezon

Cartofi Cartofi Clementina Clementina Dovleac Dovleac Dude Dude Feta Feta Hamsie Hamsie Kiwi Kiwi Lamaie Lamaie Mar Mar Miez de nuca Miez de nuca Morcov Morcov Nuca de cocos Nuca de cocos Papaya Papaya Para Para Piept de pui Piept de pui Praz Praz Rosii Rosii Sfecla rosie Sfecla rosie Smochina Smochina Somon Somon Spanac Spanac Strugure Strugure Vinete Vinete Vita Vita Ardei umpluti Ardei umpluti

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.


Vezi mai multe reţete