Bucătărie franceză

625 rețete
Rețetă Buturuga de craciun cu clatite

Buturuga de craciun cu clatite

Desert Ușor 3 ore 30 min
Ingrediente: Clatite: 250 gr faina 4 oua 500 ml lapte 2 linguri de ulei 1 lingura de cafea de extract de vanilie 1 praf de sare 380 gr gem de zmeura 200 ml de...
Rețetă Flan de patiserie ultra-cremos

Flan de patiserie ultra-cremos

Desert Ușor 20 min 35 min
Ingrediente: 3 ouă 120 g zahăr 600 ml lapte (de preferat integral) 60 g amidon din porumb 1 păstaie de vanilie (sau 1 linguriță de vanilie lichidă) 200 ml...
Rețetă Tapenade

Tapenade

Aperitiv Foarte ușor 5 min
Ingrediente: 250 gr masline negre fara samburi 30 gr capere 60 gr fileuri de ansoa in ulei 100 ml ulei de masline 1 lingurita piper suc de la 1/2 lamaie
Rețetă Bavareza cu zmeura si ciocolata alba

Bavareza cu zmeura si ciocolata alba

Desert Dificil 3 ore
Ingrediente: Baza de biscuiti: 200 gr biscuiti (tip Petit Beurre) 80 gr de unt Mousse-ul bavarez cu ciocolata alba: 3 galbenusuri 40 gr zahar 200 ml lapte 2 foi...
Rețetă Creveti flambati

Creveti flambati

Aperitiv Foarte ușor 5 min 15 min
Ingrediente: 200 gr de creveti 1 lingura de faina 1 lingura de paprika 50 ml de whisky sare de mare ulei de masline
Rețetă Aperitiv tartinabil cu somon afumat

Aperitiv tartinabil cu somon afumat

Aperitiv Foarte ușor 10 min
Ingrediente: 150 g cremă de brânză 2 felii de somon afumat 1 linguriță de capere 5 g mărar proaspăt 1/2 lămâie (zeamă) 1/2 eșalotă (sau 1/4 ceapă roșie, opțional)
Rețetă Bradut cu tapenade

Bradut cu tapenade

Aperitiv Foarte ușor 15 min 20 min
Ingrediente: Pentru tapenade : 250 gr masline negre 30 gr capere 60 gr fileuri ansoa 100 ml ulei de masline piper suc de la 1/2 lamaie Pentru bradut : 2...
Rețetă Eclere cu ciocolata petitchef

Eclere cu ciocolata petitchef

Desert Dificil 1 h 30 m 35 min
Ingrediente: Aluatul de choux : 120 ml apa 50 gr unt un praf de sare 75 gr faina 2 oua 1 ou pentru ungere Crema de patiserie cu ciocolata : 350 ml lapet 3...
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas

Tort padurea neagra - reteta pas cu pas

Desert Dificil 3 ore 20 min
Ingrediente: Blatul de cacao : 3 oua 60 gr zahar 20 gr cacao 50 gr faina Siropul de cirese: 200 gr cirese congelate 150 gr zahar 150 ml apa 50 ml kirsch Crema...
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat

Tort cu ciocolata si caramel sarat

Desert Foarte ușor 15 min 40 min
Ingrediente: Fondantul: 5 oua 150 gr zahar brun - vergeoise 200 gr ciocolata neagra 200 gr unt semi sarat 20 gr faina 2 linguri de caramel cu unt sarat Caramel...
Rețetă Sarlota cu capsune

Sarlota cu capsune

Desert Foarte ușor 20 min
Ingrediente: 300 gr piscoturi 500 gr capsune 20 cl frisca lichida 30% grasime 150 gr de mascarpone 50 gr zahar pudra gem de căpșuni apă
Rețetă Quiche cu oua si sunca

Quiche cu oua si sunca

Felul principal Foarte ușor 20 min 50 min
Ingrediente: 1 pate brisée 6 oua 100 ml smantana 200 gr sunca taiata cubulete mozzarella rasa cepsoara sare piper
Rețetă Crêpes suzette, reteta traditionala

Crêpes suzette, reteta traditionala

Desert Foarte ușor 1 h 30 m 45 min
Ingrediente: Aluatul de clatite : 250 gr de faina 1 praf de sare 4 oua 2 linguri de ulei 500ml lapte suc de la 1 portocala Untul pentru clatite: 100 gr de unt...
Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid

Vita stroganoff - simplu si rapid

Felul principal Foarte ușor 20 min 20 min
Ingrediente: 300 gr de rump steak -crupa de vita 2 linguri de faina 1 lingura de paprika 1 ceapa 200 gr ciuperci 1 catel de usturoi 150 ml apa 1 cub de bouilon...
Rețetă Lemon curd

Lemon curd

Desert Foarte ușor 10 min 10 min
Ingrediente: 3 lamai bio 120 gr zahar 5 oua 15 gr de amidon de porumb 120 gr unt
Rețetă Tabbouleh libanez, super parfumat și proaspăt

Tabbouleh libanez, super parfumat și proaspăt

Antreuri Foarte ușor 15 min
Ingrediente: 200 gr de bulgur 5 roșii 1 legătura pătrunjel (o legatură mare) 1/2 buchet de mentă 1 ceapa (medie) 2 lămâi 7 linguri de ulei de măsline Sare Piper
Rețetă Tarta cu lamaie - petitchef

Tarta cu lamaie - petitchef

Desert Foarte ușor 20 min 25 min
Ingrediente: 1 aluat sablée 2 lamai netratate 4 oua 100 gr zahar 20 gr amidon 70 gr unt