Gătit ușor și gustos

Meniul zilei

13 lucruri pe care s-ar putea să nu le știți despre ceaiul marocan

13 lucruri pe care s-ar putea să nu le știți despre ceaiul marocan

Poate că l-ați încercat într-un magazin de ceai local sau vi s-a servit, cu tot ritualul, într-o călătorie în Maroc. Dar dacă credeți că ceaiul marocan, sau ceaiul maur, așa cum este cunoscut popular în Spania și atay în Maroc, este doar o băutură fierbinte cu mentă, pierdeți jumătate din farmec. Această infuzie dulce și parfumată este și un simbol al ospitalității, al ceremoniei zilnice și al artei comune.

Aroma sa intensă și spuma strălucitoare de la suprafață nu sunt o coincidență: ele sunt rezultatul a secole de istorie, influențe culturale și gesturi mici, pline de semnificație.

În acest articol, vă spunem treisprezece fapte interesante pe care poate nu le știați despre această băutură fascinantă. Continuarea aici.

Ultimele rețete postate

Articole Petitchef

Rețete de sezon