Petitchef

Mii de rețete sunt pe Petitchef


Madeleines - pufosenii mici si delicate

Madeleines - pufosenii mici si delicate

Madeleine sau petite madeleine este o prajitura traditionala de mici dimensiuni din nord-estul Frantei. Madeleinele sunt prajituri cu pandispan, cu o forma asemanatoare cochiliei, obtinuta prin coacere in tigai cu adancituri in formă de cochilie.
In afara de tigaia traditionala turnata, intalnita in mod obisnuit in magazinele specializate in echipamente de bucatarie, nu sunt necesare unelte speciale pentru a face madeleine.
La pregatirea lor se foloseste un aluat de blat genoise (blat genovez), Aroma este asemanatoare, dar oarecum mai usoara decat, pandispanul. Retetele traditionale includ nuci macinate foarte fin sau migdale. O varianta foloseste coaja de lamaie pentru un gust pronuntat de citrice.
Madeleinele britanice folosesc si blat génoise, dar sunt coapte in forme de dariol. Dupa gatire, acestea sunt acoperite cu gem si nuca de cocos uscata si sunt decorate cu o cireasa glacé. Iata colectia noastra de madeleines.




Ultimele rețete postate

Rețetă Frigănele-petitchef Frigănele-petitchef Rețetă Sandwich cu vafe din cartofi si raclette Sandwich cu vafe din cartofi si raclette Rețetă Moscow mule fără alcool Moscow mule fără alcool Rețetă Cheesecakes cu speculoos - fără coacere Cheesecakes cu speculoos - fără coacere Rețetă Biscuiți speculoos cu 3 ingrediente Biscuiți speculoos cu 3 ingrediente Rețetă Paste cu dovleac Paste cu dovleac Rețetă Choux cu cremă de vanilie Choux cu cremă de vanilie Rețetă Tort portughez de biscuiți Tort portughez de biscuiți Rețetă Coroniță cu somon Coroniță cu somon Rețetă Flan de cocos la multicooker Flan de cocos la multicooker Rețetă Fondant de ciocolată ultra gourmet, fără zahăr adăugat! Fondant de ciocolată ultra gourmet, fără zahăr adăugat! Rețetă Chec cu musli fără zahăr adăugat - rețeta anti-risipă Chec cu musli fără zahăr adăugat - rețeta anti-risipă

Rețete de sezon

Mar

Mar


Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Abonare newsletter



Vezi mai multe reţete


Articole Petitchef

10 Secrete pentru o frisca perfecta!

10 Secrete pentru o frisca perfecta!
Se intampla uneri, poate mai des decat credem, sa facem un desert perfect si cand vine etapa ornarii cu frisca, totul se ruineaza. Frisca nu iese cum ne dorim, nu-si pastreaza forma, iar decoratul devine un calvar

Christstollen sau cozonacul german

Christstollen sau cozonacul german
Weinachtsstollen sau Christstollen este un fel de chec aromat din aluat nisipos, pudrat cu zahar si bogat in stafide, migdale, coaja de portocale, nuci, fructe confiate si, uneori, martipan.

Deserturi de „cosmar” pentru Halloween

Deserturi de „cosmar” pentru Halloween
Daca sarbatoriti si sunteti in pana de idei sau daca vreti doar sa va speriati prietenii cu deserturi de „cosmar”, va ajutam noi cu cateva sugestii. :)

Secara - a doua cereala “panificabila”

Secara - a doua cereala “panificabila”
Descoperita initial ca si buruiana, secara a fost luata in cultura ulterior graului si orzului. Se remarca prin faptul ca reuseste sa creasca pe soluri acide si nisipoase, in zone cu clima rece si umeda sau in zone...

Mananci homar daca esti miliardar: )

Mananci homar daca esti miliardar: )
Homarii sunt crustaceele cele mai cautate de gurmanzii din intreaga lume. Datorita carnii albe, ferme si fine, cu gust dulce si deosebit, preparatele cu homari sunt scumpe si rafinate.

Fajitas – un festin culinar

Fajitas – un festin culinar
Despre Fajitas nu sunt multe de spus, ci doar ca este o mancare specifica Mexicului. Un preparat traditional gustos si sanatos, iar secretul consta in prepararea corecta a tuturor ingredientelor care, odata combinate,...

Gruyère – semnatura elvetiana in lumea branzeturilor

Gruyère – semnatura elvetiana in lumea branzeturilor
Apreciata datorita gustului si a numeroaselor feluri in care poate fi utilizata in bucatarie, branza Gruyère este una dintre cele mai renumite branzeturi elvetiene care face celebru numele orasului din care provine.

Idei de Aperitive si Salate pentru masa de Craciun

Idei de Aperitive si Salate pentru masa de Craciun
Indiferent ce aperitive alegeti pentru inceput nu uitati ca o masa festiva, cum este cea de Craciun trebuie sa fie frumoasa, vesela şi copioasa. Iar ca să fiti gazde perfecte, venim in intampinarea dvs. cu cateva idei...

„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta

„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta
O prajitura in forma de bustean, imbracat in crema de ciocolata, ce reprezinta un desert traditional de Craciun popular in Franta, Belgia si Quebec (Canada), dar si in alte teritorii de limba franceza este La bûche de...
Vezi mai multe articole