Petitchef

Mii de rețete sunt pe Petitchef


Ultima lună a Toamnei!

Ultima lună a Toamnei!

Ultima luna a toamnei a sosit! Se schimba vremurile, se schimba si lista cu legume de sezon. Iata care sunt legumele de sezon ale lunii noiembrie: sfecla, varza alba si varza rosie, varză de Bruxelles, conopida, telina si frunze de telina, praz, pastarnac, dovleac, ciuperci, hrean.

Varza - poate fi in fel si chip, este gustoasa, sanatoasa si accesibila. Varza este o pretioasa sursa de minerale si vitamine, are fibre si antioxidanti.

Sfecla rosie – este o sursa de neegalat de vitamine si minerale, pe care e bine sa nu o eviti. Sfecla rosie este printre cele mai bune surse de folati. Folatii sunt necesari pentru sinteza ADN-ului in cadrul celulelor. Se poate consumata cruda, in salate cu morcov, ridiche, castraveti, varza, etc. Se poate taia cubulete mici se se pregateste la aburi, apoi se serveste cu bucatele de unt si piper. De asemenea este foarte traditionala si sfecla murata.

Telina – datorita aromei, gustului, caloriilor putine, telina se poate folosi in tot felul de preparate. Frunzele sale sunt o sursa bogata de antioxidanti, flavonoizi.

Pastarnacul – cea mai placuta si rafinata aroma naturala. Se poate utiliza in supe, ciorbe, salate, mancaruri.

Ciupercile – au un gust deosebit, fiind suculente si carnoase. Ciupercile sunt perfecte in regimul vegetarian, deoarece au un continut bogat in proteine de calitate cu continut sarac de calorii.

Dovleacul – fie ca e copt sau folosit ca o umplutura pentru placinte, dovleacul este un real medicament pe care e bine sa-l iei pe tot parcursul lunii noiembrie. Este recomandat de dieteticieni in controlul colesterolului si in programelor de reducere a greutatii. Depoziteaza multe vitamine antioxidante, cum ar fi vitamina A, vitamina C si vitamina E.

Hreanul – aduce un surplus de energie, binedispune, tine raceala la distanta, pune sangele in miscare.


Ultimele rețete postate

Rețetă Quiche cu dovleac, pentru o masă simplă și sațioasă Quiche cu dovleac, pentru o masă simplă și sațioasă Rețetă Latte cu condimente de dovleac Latte cu condimente de dovleac Rețetă Sirop de dovleac de casă, perfect pentru băuturile tale de toamnă-iarnă Sirop de dovleac de casă, perfect pentru băuturile... Rețetă Paste cu dovleac și carne din cârnați Paste cu dovleac și carne din cârnați Rețetă Paste amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas Paste amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas Rețetă New york roll - cu pesto și cremă de brânză cu 4 ingrediente New york roll - cu pesto și cremă de brânză cu 4... Rețetă Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente Rețetă Frittata cu ceapă, omleta perfectă pentru o masă rapidă! Frittata cu ceapă, omleta perfectă pentru o masă rapidă! Rețetă Chec apertiv cu bacon, branza de capra și nucă Chec apertiv cu bacon, branza de capra și nucă Rețetă Bărcuțe în stil pizza, umplute cu sos de roșii, șuncă și mozzarella Bărcuțe în stil pizza, umplute cu sos de roșii, șuncă... Rețetă Rulouri cu scorțișoară, brioșă cu scorțișoară și glazură de vanilie Rulouri cu scorțișoară, brioșă cu scorțișoară și... Rețetă Red velvet de halloween Red velvet de halloween

Rețete de sezon

Cartofi Cartofi Clementina Clementina Dovleac Dovleac Dude Dude Feta Feta Hamsie Hamsie Kiwi Kiwi Lamaie Lamaie Mar Mar Miez de nuca Miez de nuca Morcov Morcov Nuca de cocos Nuca de cocos Papaya Papaya Para Para Piept de pui Piept de pui Praz Praz Rosii Rosii Sfecla rosie Sfecla rosie Smochina Smochina Somon Somon Spanac Spanac Strugure Strugure Vinete Vinete Vita Vita Ardei umpluti Ardei umpluti

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.


Vezi mai multe reţete


Articole Petitchef

2021 - Anul international al fructelor si legumelor

2021 - Anul international al fructelor si legumelor
La 15 decembrie 2020, la Roma, directorul general al FAO, a lansat Anul international al fructelor si legumelor 2021, se arata pe www. fao. org. FAO si Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca fiecare adult...

Cateva sfaturi culinare pentru pregatirea conopidei

Cateva sfaturi culinare pentru pregatirea conopidei
Conopida are un miros placut, nu foarte puternic, dar proaspat, este crocanta si are un gust usor dulce. Poate sa fie murata, fiarta in apa sau la aburi, prajita, coapta, facuta pane sau consumata ca atare. Se...

Retete de toamna cu...dovleac

Retete de toamna cu...dovleac
Dovleacul este un aliment complex, cu un pret accesibil, de la care sunt folosite florile, semintele si miezul; fiind o leguma tare care se consuma cu precadere prelucrata termic, dovleacul este un produs care se...

10 retete cu...capsune

10 retete cu...capsune
Sezonul capsunilor a inceput, iar mirosul imbietor al acestora este mai mult decat ispitor, este un indemn de a le cumpara. Noi va sfatuim sa cumparati fructe si legume de sezon si nu crescute fortat in sere, numai...

Cum sa faci pepite de ciocolata acasa

Cum sa faci pepite de ciocolata acasa
Daca aveti ciocolata, timp, stati bine cu indemanarea, va puteti realiza singuri, fulgii de ciocolata. Va aratam noi in video reteta de mai jos ce simplu este.

15 retete cu ton

15 retete cu ton
Nicio inspiratie pentru cina? Optati pentru o reteta rapida si economica. In plus, conservele de ton reprezinta o modalitate convenabila de a satisface consumul recomandat de peste. Descoperiti cele mai bune 15 retete...

15 retete de deserturi cu branza

15 retete de deserturi cu branza
Deserturi pufoase si delicioase cu branza dulce sau sarata. Se pregatesc rapid, iar ingredientele sunt la indemana. Retetele sunt explicate pas cu pas in imagini. →

Ce poti sa gatesti cu naut?

Ce poti sa gatesti cu naut?
O cutie de naut, are intrebuintari culinare multiple Haideti sa vedem impreuna 8 retete perfecte ce pot fi facute cu naut. → Dar tie, ce reteta iti place sa prepari cu naut?

5 sfaturi pentru a preveni caderea chipsurilor de ciocolata

5 sfaturi pentru a preveni caderea chipsurilor de ciocolata
Cand ai pofta de dulce, te gandesti la tort. Ei da, si ca sa fie si mai apetisant te-ai gandit sa adaugi chipsuri de ciocolata in ea? Odata ce aluatul tau este gata, il pui cu grija intr-o tava si il dai la cuptor....
Vezi mai multe articole