Petitchef

Mii de rețete sunt pe Petitchef


Tarta Regilor

Tarta Regilor

Cunoscută și sub numele de prăjitură a trei regi, Tarta Regilor este o prăjitură asociată în multe țări cu Bobotează. Forma și ingredientele sale sunt variabile, dar în cele mai multe cazuri este ascunsă în interior o ”fève”, cum ar fi o figurină, despre care se spune adesea că reprezintă Pruncul Hristos. Să fii încoronat rege la începutul anului este o tradiție în Franța. Tarta regilor este servita în toată luna ianuarie, dar în mod deosebit în seara de 5, când se celebrează cea de-a 12-a zi de la Crăciun.



Ultimele rețete postate

Rețetă Flan de cocos la multicooker Flan de cocos la multicooker Rețetă Fondant de ciocolată ultra gourmet, fără zahăr adăugat! Fondant de ciocolată ultra gourmet, fără zahăr adăugat! Rețetă Chec cu musli fără zahăr adăugat - rețeta anti-risipă Chec cu musli fără zahăr adăugat - rețeta anti-risipă Rețetă Supă asiatică de pui super aromată și reconfortantă Supă asiatică de pui super aromată și reconfortantă Rețetă Plăcintă extra rapidă și ușoară din 3 ingrediente! Plăcintă extra rapidă și ușoară din 3 ingrediente! Rețetă Chaussons (papucei) umpluți cu ciuperci și spanac Chaussons (papucei) umpluți cu ciuperci și spanac Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos Rețetă Crumble bars Crumble bars Rețetă Crumble cu mere - super simplu Crumble cu mere - super simplu Rețetă Coroniță aperitiv Coroniță aperitiv Rețetă Madeleine marmorate Madeleine marmorate Rețetă Frigărui brad: aperitivul extra ușor și rapid de crăciun! Frigărui brad: aperitivul extra ușor și rapid de crăciun!

Rețete de sezon

Mar

Mar


Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Abonare newsletter



Vezi mai multe reţete


Articole Petitchef

10 Secrete pentru o frisca perfecta!

10 Secrete pentru o frisca perfecta!
Se intampla uneri, poate mai des decat credem, sa facem un desert perfect si cand vine etapa ornarii cu frisca, totul se ruineaza. Frisca nu iese cum ne dorim, nu-si pastreaza forma, iar decoratul devine un calvar

Christstollen sau cozonacul german

Christstollen sau cozonacul german
Weinachtsstollen sau Christstollen este un fel de chec aromat din aluat nisipos, pudrat cu zahar si bogat in stafide, migdale, coaja de portocale, nuci, fructe confiate si, uneori, martipan.

Deserturi de „cosmar” pentru Halloween

Deserturi de „cosmar” pentru Halloween
Daca sarbatoriti si sunteti in pana de idei sau daca vreti doar sa va speriati prietenii cu deserturi de „cosmar”, va ajutam noi cu cateva sugestii. :)

Secara - a doua cereala “panificabila”

Secara - a doua cereala “panificabila”
Descoperita initial ca si buruiana, secara a fost luata in cultura ulterior graului si orzului. Se remarca prin faptul ca reuseste sa creasca pe soluri acide si nisipoase, in zone cu clima rece si umeda sau in zone...

Mananci homar daca esti miliardar: )

Mananci homar daca esti miliardar: )
Homarii sunt crustaceele cele mai cautate de gurmanzii din intreaga lume. Datorita carnii albe, ferme si fine, cu gust dulce si deosebit, preparatele cu homari sunt scumpe si rafinate.

Fajitas – un festin culinar

Fajitas – un festin culinar
Despre Fajitas nu sunt multe de spus, ci doar ca este o mancare specifica Mexicului. Un preparat traditional gustos si sanatos, iar secretul consta in prepararea corecta a tuturor ingredientelor care, odata combinate,...

Gruyère – semnatura elvetiana in lumea branzeturilor

Gruyère – semnatura elvetiana in lumea branzeturilor
Apreciata datorita gustului si a numeroaselor feluri in care poate fi utilizata in bucatarie, branza Gruyère este una dintre cele mai renumite branzeturi elvetiene care face celebru numele orasului din care provine.

Idei de Aperitive si Salate pentru masa de Craciun

Idei de Aperitive si Salate pentru masa de Craciun
Indiferent ce aperitive alegeti pentru inceput nu uitati ca o masa festiva, cum este cea de Craciun trebuie sa fie frumoasa, vesela şi copioasa. Iar ca să fiti gazde perfecte, venim in intampinarea dvs. cu cateva idei...

„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta

„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta
O prajitura in forma de bustean, imbracat in crema de ciocolata, ce reprezinta un desert traditional de Craciun popular in Franta, Belgia si Quebec (Canada), dar si in alte teritorii de limba franceza este La bûche de...
Vezi mai multe articole